Најновије

РУСКЕ СНАГЕ ТЕСТИРАЈУ НОВИ НАЧИН БОРБЕ: Шојгу најавио још већи буџет за наоружање

Руске трупе тестирају нове начине употребе ракета и артиљерије у Украјини

Фото: Rusvesna.su

Руске трупе тестирају нове начине борбене употребе ракета и артиљерије током специјалне војне операције у Украјини, изјавио је данас министар одбране Русије Сергеј Шојгу на састанку министарства.

- Наношење ефикасне ватрене штете непријатељу је важна компонента успеха у војним активностима. У том погледу значајну улогу играју ракетне трупе и артиљерија. Током специјалне операције тестирају се нови начини њихове борбене употребе, пре свега беспилотних летелица, као и напредних модела наоружања - истакао је Шојгу, пренео је ТАШ.

Шојгу је рекао да најновији руски вишецевни ракетни системи Торнадо-С и самоходни топови Малка, помажу у ефикасном гађању страних вишецевних ракетних бацача и артиљерије у специјалној војној операцији у Украјини.

Министарство одбране Русије је у више наврата постављало видео снимке артиљеријских топова Малка како уништавају америчке хаубице М777 у Украјини, подсећа руска агенција.

Снабдевање наоружањем

Јединице Оружаних снага Русије, које су у сталној приправности, следеће године треба да буду снабдевене оружјем на нивоу од 97 одсто, рекао је Шојгу.

- С обзиром на додатно издвојена буџетска средства, следеће године ће се финансирање државног одбрамбеног налога повећати практично 1,5 пута. То ће омогућити да формације и војне јединице у сталној приправности буду обезбеђене наоружањем и опремом на нивоу од 97 одсто - рекао је министар.

Како је прецизирао, државни одбрамбени налог за 2022. годину биће реализован на нивоу од најмање 99 одсто.

Шојгу је саопштио да је важно да се одржи максималан обим производње и да се организује испорука наоружања војсци и пре предвиђених рокова.

Министарство одбране Русије ће следеће године посебну пажњу посветити капиталној изградњи у интересу нуклеарних снага, саопштио је Шојгу.

Борба за овај град на истоку Украјине је најжешћа битка од почетка рата! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА