Најновије

ЛОШЕ ВРЕМЕ ЗА УКРАЈИНЦЕ: "Руске снаге пресреле су протеклог дана 8 украјинских ракета ХИМАРС и Олкха"

Такође, ваздушне снаге Русије су елиминисале високопрецизним оружјем у близини Красног Лимана до 100 милитаната националистичких група и страних плаћеника, укључујући и оне из САД, Велике Британије и Пољске

ХИМАРС (Фото: Flickr)

Руске снаге противваздушне одбране пресреле су протеклог дана осам украјинских ракета ХИМАРС и Олкха, једну антирадарску ракету ХАРМ, као и једну балистичку ракету Точка-У, саопштио је данас портпарол Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков.

"Осам ракета је пресретнуто у ваздуху, укључујући шест ракета америчког вишецевног ракетног система ХИМАРС у близини насеља Антоновка у Херсонској области, две ракете Олкха у насељу Антоновка и једну ракету ХАРМ у насељу Нова Каховка у Херсонској области", рекао је Конашенков.

Он је додао да је једна украјинска балистичка ракета Точка-У такође оборена у близини насеља Куземовка у самопроглашеној Луганској Народној Републици (ЛНР), пренела је агенција ТАС С.

Како је рекао, руске ваздушне снаге елиминисале су високопрецизним оружјем у близини Красног Лимана до 100 милитаната националистичких група и страних плаћеника, укључујући и оне из САД, Велике Британије и Пољске.

"У области насеља Красни Лиман у Доњецкој Народној Републици, као резултат високопрецизног напада руских ваздушних снага, елиминисано је до 100 милитаната националистичких група и страних плаћеника, укључујући око 40 плаћеника из САД, Велике Британије и Пољске, као и до 10 борбених оклопних возила", рекао је он.

Такође, како је додао, украјинске оружане снаге покушале су да нападну положаје руских трупа у ЛНР и Харковској области, услед чега су руске снаге елиминисале 200 украјинских милитаната.

"У правцу Купјанска, батаљонска тактичка група украјинских војних снага, ојачана групом националиста, покушала је да нападне положаје руских трупа на уском делу фронта у правцу насеља Новоселовское у ЛНР", рекао је Конашенков.

Руски дрон камиказа директно погодио украјински брод! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА