Најновије

"ЗАПАЛИЋЕ ЦЕЛУ ИСТОЧНУ ЕВРОПУ" Кључају тензије између Белорусије и Пољске - нови европски рат на помолу?!

Јачају тензије између Белорусије и Пољске.

Александар Лукашенко. (Фото: ria.ru)

Белорусија је поново изазвала страх да би та земља могла да се умеша у украјински рат на страни Русије Владимира Путина, пише Дејли стар. Секретар белоруског Савета безбедности Александар Волфовић је наводно упозорио на још један европски рат ове недеље, окривљујући Пољску.

- Као предстража у источноевропском региону колективне безбедности, Белорусија се, нажалост, суочила са свим безбедносним изазовима и претњама. Пре свега, забринути смо због војног присуства на територији суседних држава и војне реторике наших суседа - рекао је. Он је додао да су "милитаризација Пољске и њене агресивне намере од првенствене бриге”.

Запалиће целу источну Европу

- На штету сопствених економских интереса, Пољска је одлучила да милитаризује, повећа број оружаних снага, опреме - рекао је Волфовић и додао да нико не брине о обичним Пољацима и њиховим потребама и да је циљ ових акција јасан: да ослободимо агресију. Против кога да ослободимо агресију? Наравно, најближа је Република Белорусија", рекао је он.

- Пољско руководство мора да схвати да, ако покрене агресију, рат неће утицати само на територију Белорусије. Он ће запалити целу источну Европу - рекао је Волфовић.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА