Најновије

УКРАЈИНЦИ НЕ СМЕЈУ ДА КРЕНУ НА ХЕРСОН: Руси лажу, то је замка - ево шта се дешава у граду

Руси лажирају повлачење из Херсона како би намамили украјинске снаге на уличне борбе у овом кључном граду, рекла је портпаролка украјинске војске."Руске трупе јако се труде да увере све да се повлаче, али у исто време видимо објективне доказе да остају", рекала је Наталија Хумењук у интервјуу за украјинске медије.

"Тамо су стациониране војне јединице и доста војне технике, а ту су и борбени положаји који су постављени на левој обали и који ће служити за подршку борбеним положајима на десној обали", рекла је она, а преноси ЦНН додајући да нису могли независно да потврде ово што Хумењук говори."Према нашим подацима, Руси покушавају да створе илузију да их нема како би намамили украјинске снаге у оближња насеља, а насеља су обично места где се одвијају тешке уличне борбе", рекла је.

"Због тога знамо, видимо и предвиђамо шта покушавају да нам 'продају', па у складу с тим градимо сопствену стратегију", истакла је Хумењук.

Према њеним речима, руси премештају своје елитне јединице и војнике на леву обалу реке Дњепар, остављајући оне на десној обали без могућности да побегну или се евакуишу. "Остављају јединице на десној обали да се боре до последњег даха", рекла је.

Шта Дејан Берић каже о напуштању Херсона сазнајте ОВДЕ.

Извор: Index

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА