Најновије

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА ПОБИЈУ ФРОНТ НА ТРИ ПРАВЦА: Руси убијају на стотине нападача, пред линијом одбране горе тенкови и оклопна возила

Јединице Оружаних снага Украјине покушавају да напредују на купијском, лиманском и николајево-криворожском фронту, Војска Русије одбија непријатељске нападе, саопштило је Министарство одбране РФ.

- Непријатељ трпи велике губитке. У купјанском правцу противник је у року од једног дана водио офанзивне акције према насељу Доња Дуванка и Сватово (ЛНР). Ударима армијске авијације, артиљеријском ватром и активним дејствима руских снага непријатељска офанзива је заустављена. Током непријатељстава убијено је око сто украјинских војника и плаћеника, уништена су два тенка, пет оклопних борбених возила и пет камионета.

У краснолиманском правцу непријатељ са две батаљонске тактичке групе покушао је да напредује у правцима насеља. Плошћанка и Чернопопопоповка (ЛНР). Сви напади су одбијени. Као резултат свеобухватног ватреног удара и активних дејстава руских трупа, непријатељски губици износили су више од 120 убијених украјинских војника и око 130 рањених, уништена су три тенка, два оклопна борбена возила и пет других војних возила – саопштава Министарство обране.

Они јаводе да је на николајево-криворожском правцу од стране руских јединица уз подршку артиљерије заустављена офанзива батаљонске тактичке групе оружаних снага Оружаних снага Украјине у областима насеља Дудчане, Нова Каменка, Белогорка (Херсонска област).

- Противник је бачен на почетне позиције. Убијено је више од 110 украјинских војника, уништено 11 оклопних борбених возила и 13 транспортних возила – стоји у извештају.

Шта Берић каже о Херсону погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА