Најновије

ВАГНЕРОВЦИ ИДУ НАПРЕД: Заузето још једно насеље (ФОТО)

Припадници "Вагнерове групе" су ушли у Нижњу Белогоровку. Ратни репортер Александар Симонов је објавио снимке са лица места на свом Телеграм каналу.

Музичари (Фото: Рутјуб)

Одреди "Вагнера" су јуче покренули операцију ослобађања села Белогоровка.

„Први снимак из Нижње Белогоровке, где су борци Вагнерове групе пробили одбрану Оружаних снага Украјине и сада врше чишћење. Извините на квантитету и квалитету, момци сада уопште нису за фотографисање “, написао је новинар

Супротно информацијама које се шире на интернету, у нападу нису учествовале друге јединице осим „музичара“. Сами борци су то казали Симонову.

Ово насеље се налази на аутопуту Бахмут-Лисичанск и украјинска војска га је претворила у велико утврђено подручје. Друге јединице савезничких снага су током лета покушале да јуриш на Белогоровку, али су се сви завршили безуспешно.

После недавног проширења зоне одговорности за ликвидацију утврђеног подручја у селу, борци Вагнеровр групе су преузели власт. Ослобођење Белогоровке ће, пре свега, омогућити ликвидацију великог кључног упоришта у дубини одбране Оружаних снага Украјине у правцу Бахмута.

Отпор овде пружају јединице 10. издвојене брдско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине. Пробијање одбране на овој линији омогућиће '’вагнеровцима'’ да се крећу даље ка басељу Весјолоје, што ће, заузврат, значити да Јаковљевку, која се налази на западу дуж аутопута, доводе у полуокружење. Ово ће такође помоћи да се изравна фронт и ослободи део аутопута Бахмут-Лисичанск од украјинске војске.

Паралелно са тим, добровољци настављају да се боре у рејинима насеља Николајевка-2, Андрејевка,Опитноје, на истоку Бахмута, у Соледару, у рејону насеља Берестовоје, Спорноје, Верхнекаменскоје.

Претходно је јављено да је „Вагнер“ проширио своју зону одговорности и тренутно се њихов фронт креће од Николајевке-2 до Лисичанска.

О стању на фронзу прочитајте ОВДЕ

Извор: Птсбфс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА