Најновије

Лагунина Ноћ књиге од 9 до 11 децембра: Искористите попусте и набавите најновије наслове по најповољним ценама

Најлепши део Лагунину манифестације за Ноћ књиге јесте припрема списка са насловима којима ћете обогатити своје полице са књигама. Међу новитетима се налази много издања домаће и светске књижевности у којима ћете уживати.

Фото: Лагуна

„Стрелац“ Паула Коеља је богато илустрована, контемплативна парабола о животу из пера најславнијег савременог бразилског писца. У добро познатој традицији „Алхемичара“ Коељо пружа савете за испуњен живот наглашавајући вредности којима треба тежити – мудрост, посвећеност и страст.

„Барбароса“ Џонатана Димблбија представља до сада најбољи приказ највеће војне операције у историји. Циљеви операције Хитлеровог напада на Русију јуна 1941, били су: уништење совјетског комунизма, ликвидација Јевреја и стварање животног простора за вишу немачку расу. Међутим, овај амбициозни подухват довео је напослетку до уништења Трећег рајха.

Аутор чувеног романа „А ако је то ипак истина“ и бројних бестселера Марк Леви у роману „Седам дана за вечност“ нас води у свет пун узбуђења, нежности, хумора и неочекиваних обрта. Желећи да ставе тачку на вечито ривалство, Бог и Луцифер задају један другоме последњи изазов. Шаљу у мисију двоје својих најбољих агената. Лукас и Зофија ц́е се седам дана борити на земљи за превласт добра или зла.

 

Љубитељи мистериозне атмосфере и напетости уживаће у одличном трилеру шведске ауторке Малин Стен „Срећна Нова година“. Породице Виксел и Андерсон традиционално заједно славе Нову годину. И док родитељи наздрављају, на другом крају града њихови тинејџери се коначно забављају без родитељског надзора. Али следећег јутра седамнаестогодишње Јенифер Виксел нема нигде. Обе породице крију много тога.

 

„Искре налик звездама“, нови роман ауторке бестселера „Бисер који је сломио шкољку“ и „Кад је месец ниско“ Надије Хашими, смела је, просветљујућа и потресна прича пуна наде о дому, Америци и Авганистану, о трагедији и опстанку, поновном проналаску и сећању.

Једна џангризава тридесетогодишњакиња, један мрзовољан али згодан ветеринар, један шармантан и неодољив власник данске доге и ето сјајног романтичног троугла који се уротио против празника у књизи „Не само за Божић“ Натали Кокс. Чарли мрзи фаму око Божића и невољно пристаје да овај проведе у пансиону за псе који држи њена рођака. Перспектива сеоске идиле бледи кад упозна Слаба, Хулк, Малкома, Хјуга и Кала, привлачног али намћорастог локалног ветеринара.

 

Први добитник награде „Београдски победник“ Драго Кекановић у роману „Вепрово срце“ тка причу у којој разазнајемо билансе губитака једног света који је био изложен насиљу, понижењу и изгнанству. Двадесет година по избијању грађанског рата у Хрватској четворица пријатеља налазе се у Бечу поводом свадбе коју организује такође изгнаник. Један од њих започиње хипнотишућу причу о лову на великог вепра, који се одигравао паралелно са испаљивањем првих куршума на Славонију.

 

Исповест Илије, Дрине и Близанца у роману „Из мртвог угла“ Иване Димић интимна је тужбалица о драми идентитета испричана допадљивим и беспрекорним стилом, повест о породичним неспоразумима и замкама самооставарења, прича о вери у реч и праштању пре греха.

 

Нова књига Горана Марковића са трагикомичним заплетом „Доктор Д.“ својеврстан је „роман с кључем“, у којем ће се откључати лажни сјај једног крвавог државног и идеолошког пројекта и оголити сва беда, себичлук и прорачунатост његових носилаца.

 

Прва књига Срђана Ваљаревића „Лист на корици хлеба“ настала је када је писац имао 22 године. То је роман-мозаик, калеидоскопска слика света виђеног очима детета. Аутор је младић који је остао дете, што је велика вредност ове књиге о одрастању у којој се налази наговештај његових каснијих дела.

 

„Драга Машин“ Љубише Јоцића је ненадмашан роман о злосрећној српској краљици, жени последњег Обреновића. У њему писац питким и беспрекорним стилом прелама атмосферу која дочарава „фин де сиèцле“, истовремено и епоху краја династије Обреновића, кроз породичне несреће, успон и пад дворске даме Драге Машин.

 

Пред читаоцима је „Мир и мир“, нови роман Мирјане Новаковић, наше познате и награђиване списатељице, чија су дела преведена на седам језика. Кроз мир осамдесетих година XX века и мир двадесетих година овог века пратимо групу некада добрих другова, њихове односе, љубави и међусобна огрешења.

Хит филм „Једини излаз“  и истоимена популарна серија били су тек почетак. У новом роману Марко Поповић нуди коначну, најпотпунију и најрељефнију верзију ове узбудљиве мистерије. У пожару у клубу Ана Колар је остала без мужа и без сећања на ту језиву несрећу и дане који су јој претходили. Шест година касније, добија информације које доводе у питање све што је уопште знала о трагедији, али и о свом супругу.

Част да Старwаy први поведе на путовање кроз свет девете уметности има једна од најпознатијих и најпризнатијих манги – „Лаку ноћ, Пунпуне“, ремек-дело које потписује Инио Асано, надалеко познат као једна од водећих оловака јапанске стрип-продукције XXИ века.

 

„Интервјуи са диносаурусима“ и „Интервјуи са животињама“ забавне су књиге за школарце у којима неустрашиви репортери интервјуишу најчувеније диносаурусе и лове ексклузивне приче из џунгле да би открили како сви они живе и изгледају, чиме се хране, као и многе друге занимљивости.

 

Након сјајне књиге „Змајеви, змајке и змајчад“ Растислав Дурман нам је спремио још забаве и лепе књижевности за децу у књизи „Оне тете што на метли лете“. Сви народи на свету причају о женама које се служе магијом и којима људи радо прилазе не би ли нешто ућарили, али их такође ти исти људи и угњетавају јер их се плаше. Деци је важно причати о вештицама јер је то један од начина да развију своју машту и прошире границе свог света како би лакше разумела овај у којем живе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА