Најновије

ПОСТАВЉЕНЕ БАРИКАДЕ НА СЕВЕРУ КиМ: Ухапшен Србин бивши припадник косовске полиције

Припадници косовске полиције ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Дејана Пантића бившег припадника косовске полиције који је 5. новембра заједно са својим колегама напустио ову институцију, а који је до тада био ангажован у полицијској станици у Косовској Митровици.

Барикада (Фото: Јутјуб)

Дејан је са супругом данас у преподневним сатима отишао у Рашку да обави приватне обавезе, нормално прешао прелаз и у повратку су му полицајци ставили лисице на руке и одвели га према последњим информацијама у базу косовске полиције у близини прелаза, наводе из Канцеларије за Косово и Метохију.

Како јавља Косово онлајн, Срби не желе да дозволе да ухапшени буде одведен за Приштину, окупљају се и постављају барикаде.

Како окупљени наводе, реч је о човеку без мрље у каријери, који није учествовао у ратним дејствима на Косову.

Пантић је рођен 1966. године у Косовској Митровици, ожењен је и отац је троје деце.

Већи број грађана окупио се на улазу и на излазу из Лепосавића, у Сочаници, Лешку, а неколико стотина грађана окупило се и у Рудару код Звечана, у близини крста, као и у оближњем Србовцу.

У Рудару је паркирано шест санитета са упаљеним сиренама, јавља Радио Контакт Плус.

Број окупљених се повећава, а у Северној Митровици и Звечану огласиле су се и сирене.

Петковић: Хапшење Пантића је брутална одмазда и застрашивање

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да хапшење Дејана Пантића, бившег припадника Косовске полиције на административном прелазу Јариње, представља бруталну одмазду и застрашивање од стране председника привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

"Реч је о бруталној одмазди и застрашивању од стране Албина Куртија који је решио да сада прогони српске полицајце којима, без икаквих основа и доказа, покушава да припише дела са којима немају никакве везе не би ли тако покушао да застраши све Србе који не желе да трпе његов терор и кршење споразума. Тиме Курти жели да им се освети за то што су напустили све институције на северу, укључујући и полицију", рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Како је наведено у саопштењу канцеларије, у овој бруталној примени силе, одмазде и застрашивања Петковић је одмах обавестио и Мирослава Лајчака.

"Обавестићемо и све релевантне међународне представнике са јасним захтевом да се освета и одмазда према Србима одмах заустави и да се Србима гарантује безбедност. Након упада и слања својих до зуба наоружаних јединица у Косовску Митровицу, слања Росу блиндираних возила у дечји вртић у Лепосавићу, специјалаца са прстом на обарачу у Велику Хочу, сада је Курти почео да хапси Србе немоћан да их натера да му се повинују и врате у његове институције", рекао је Петковић.

Према његовим речима, јасно је "да Курти жели немире, инциденте, нову кризу и хаос јер се само тиме храни и тако опстаје на власти, али му то неће поћи за руком. Неће Срби бити глинени голубови његових сулудих потеза, у то нека буде уверен".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА