Најновије

НАРОД СЕ ОКУПИО ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА: Протест за одбрану Косова и Метохије (ВИДЕО)

Народни скуп за одбрану Косова и Метохије почео је вечерас на Андрићевом венцу испред зграде генералног секретаријата председника државе, а за саобраћај је затворена улица Краља Милана од Лондона до Теразија.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Скуп је организовао Покрет за одбрану Косова и Метохије, а међу присутнима су професори Милош Ковић и Слободан Самарџић и председник Двери Бошко Обрадовић.

Око зграде је постављена ограда, а присутно је и обезбеђење.

Једино могуће решње у оквиру за Косово је у оквиру Резолуције 1244 и најбољи начин је да јединствено, храбро и одлучно кажемо да нема предаје и да се не пристаје на француско-немачко решење, поручио је вечерас Младен Обрадовић испред Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Обрадовић је на „Народном скупу за одбрану Косова“ рекао да народ „не да васкрсло Косово“, које је угроженије него икада у историји.

Срби на Косову остају због вере у Бога и нема Срба без Косова поља и Видовданског завета, рекао је Обрадовић.

„Када говоре да треба да понизно погнемо главу, знамо да то говоре кукавице, а ми не желимо да будемо попут оних који су потписали издајничке споразуме, као што су Бриселски и Вашингтонски, рекао је Обрадовић. Демонстранти су ту да би пружили руку ономе ко се покаје и хоћемо да видимо промену српске политике на делима, а не на речима“, рекао је Обрадовић и поручио председнику Србије Александру Вучићу да би, ако жели да му Срби поверују, требало јавно да призна да је грешио у вези са Косовом, а затим да позове све који су доказали да им је Косово у срцу да се направи заједничла стратегија о том питању.

„Пружамо руку да дође до промене, али смо ту и ако до промене не дође“, поручио је Обрадовић.

Како преноси Н1, демонстранти захтевају поништавање Бриселског и Вашингтонског споразума уз враћање свих надлежности и органа државе Србије на КиМ.

Други захтев је излазак из преговарачког оквира под окриљем Европске уније и враћање преговора под покровитељством Уједнињених нација уз учешће Русије и Кине.

Од председника Србије траже да пошаље писмо председницима Русије и Кине, Владимиру Путину и Си Ђинпингу, којим ће тражити да ставе вето на улазак Косова у Уједињене нације.

Демонстранти вичу „Косово је Србија“, а током обраћања Младена Обрадовића упућене су погрдне поруке Вучицу.

Извор: Нова.рс/Србин инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА