Најновије

Списак са именима 600 Срба које Албанци хоће да ухапсе

Прогон косовских Срба у режији премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија не престаје, а на списковима за хапшења, које објављују медији, налази се чак 600 имена.

Росу (Фото: Јутјуб)

Према незваничним информацијама, Куртијеве власти спремале су хапшење најмање 230 људи, углавном под оптужбом за наводне ратне злочине, али је списак Срба који су на удару Куртијеве одмазде много дужи. Тактику тајних оптужница Приштина је и раније примењивала како би подизала тензије.

Ова опасна акција започета је хапшењем бивших полицајаца Дејана Пантића и Миљана Аџића - првог због "тероризма" јер је покушао да уђе у свој стан у згради у којој су и просторије изборне комисије, а другог под оптужбом да је напао припадника РОСУ на барикадама и то пре годину дана.

Ова хапшења била је каписла која је запалила динамит и поново извела Србе на мирне протесте и на барикаде широм Косова. Насиље Приштине и Куртија је настављено, па је тако у четвртак увече, и то у тренутку када је званични Београд доносио одлуку да од Кфора затражи повратак припадника наше војске и полиције на Косово, ухапшен Србин Слађан Трајковић и то у свом стану у Северној Митровици. Матрица је иста, Трајковић, који је такође бивши припадник тзв. косовске полиције, сумњичи се за злочине над Албанцима. На овим хапшењима се Приштина очигледно неће зауставити. Сам списак, ма колико био веродостојан, уноси страх, нелагоду и панику међу српским живљем. Подла метода која се користи у пропагандном рату.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Аљбин Курти наставља да спроводи политику прогона према српском народу на КиМ. Навео је и да је полиција забранила радницима Електрокосмета да обаве радове на далеководу Брњак, због чега је 150 људи без струје.

"Јасно вам је шта је идеја Аљбина Куртија - да буквално прогони наш народ и да се свети Србима, поготову онима који су напустили све приштинске институције на северу КиМ. Из дана у дан имамо нападе на Србе, насиље институционално и физичко и свако друго насиље Куртија према Србима на северу КиМ", рекао је Петковић.

Указао је и да се протеклих дана упадало на Газиводе да се заузме брана, где је малтретиран портир на брани, да је косовска полиција поцепала српску заставу и да су на улицама и магистралним путевима нападани Срби.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА