Најновије

Курти је политички Франкенштајн који је опасан по мир

Аљбин Курти је показао потпуни политички кретенизам, да не кажем безобразлук, поред осталог изричући низ оптужби на рачун Републике Српске, Русије, Србије, улоге Српске православне Цркве на овим просторима, изјавио је некадашњи председник Народне скупштине Републике Српске Драган Калинић. Калинић је то рекао коментаришући гостовање Куртија у среду и каже да је ту било свега укључујући увреде попут констатација да су на делу православни фундаментализам и политика фашистичке Русије, преноси Танјуг.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Калинић истиче да је срамна Куртијева оптужба на рачун Српске да је она " утемељена на лажи", и да су то све флоскуле - од оптужби за геноцид до релативизације интегритета држава на Западном Балкану.

"Шизоидни Курти се прави слеп код очију и глув код ушију, што би рекао наш народ", додаје Калинић. Тврдећи да је Република Српска геноцидна творевина и резултат Милошевићеве агресије, те да је сада под малигним патронатом Русије, Курти заборавља да су Срби у БиХ бранили своја вековна огњишта од повампиреног усташког фашизма и исламског фундаментализма.

"Борећи се за слободу и равноправност ми смо водили одбрамбени рат. А на Косову и Метохији, који су и даље саставни део Србије, злочинци УЧК потпомогнути НАТО фашистима под фирмом 'ослободилачког' рата, убијајући недужне српске цивиле и рушеци српске православне храмове 'ослобађали' су, гле парадокса, Србију од сопственог народа" и злочинима присвојили територију која им по Уставу Србије не припада", навео је Калинић.

Поручио је да се само треба сетити Гораждевца и фамозне "Жуте куће" и стотина убијених и прогнаних Срба из њихових села и станова на Косову и Метохији.

"Нека зато Курти више никада не узме у уста Републику Српску јер је заправо тзв. Република Косово настала на злочинима њихове 'ослободилачке' војске издашно политички и оружано помогнуте од декадентног Запада", навео је Калинић" у изјави за РТРС. Истакао је да све што је изрекао "несрећни Курти у Пресингу је једна политичка папазијанија коју није у стању да провари ни најтврђи желудац".

"Након свега једно је јасно: Курти није човек спреман на компромис, није човек достојан да га иједан српски политичар ослови именом и презименом. Он је један политички Франкенштајн опасан за мир и стабилност ове регије и као такав опасан је за будућност свих народа на овим турбулентним просторима. Он је малиган у сваком погледу и с њим једноставно не може бити нормалног дијалога. Човек је у политичком смислу болестан и као такав погодан за своје западне менторе и подстрекаче перманентних напетости на овим просторима", навео је Калинић. С Куртијем, каже, Западни Балкан и даље остаје буре барута.

"Све док се коначно не схвати на геополитичком плану да оно сто је дозвољено тзв. Републици Косово мора да буде дозвољено и Републици Српској која није такозвана него је међународно призната реалност. Нека се нико не чуди ако на крају испадне као у оној тв серији: Тражили сте, гледајте", каже Калинић.

Он је упитао зашто би овде вредила стара латинска пословица "qуод лицет Иови, нон лицет бови" (што је допуштено Јупитеру, није допуштено волу), кад се, како каже, међународно право готово свакодневно извргава руглу на примеру тзв. независног Косова.

"Дакле, по ком основу оно што по рецепту западних моћника вази за косовске Албанце, мора бити забрањено и не сме да важи за све Србе на овим просторима", закључио је Калинић.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА