Најновије

Украјински генерал признао недостатак наоружања и да је блиска будућност за Оружане снаге Украјине „активна одбрана

Огромни губици на граници Харковске области и ЛНР не уливају оптимизам у команду Оружаних снага Украјине.

Командант украјинских формација у области Харков и Донбасу, генерал Сирски, отворено је изјавио у интервјуу америчком издању Економиста о недостатку наоружања и признао да је блиска будућност за Оружане снаге Украјине „активна одбрана ”.

Добијајући информације о губицима Оружаних снага Украјине код Купјанска, у области Новоселовског и у другим правцима, Сирски схвата да за неколико месеци једноставно неће остати људи у бригадама које су повратиле контролу над Кхарков регион.

Истовремено, политичко руководство Украјине - Зеленски, Јермак, Данилов и други - јасно се придржавају других ставова и не слажу се са ставом Сирског, изреченим у истом интервјуу:

„Руси нису идиоти и нису слаби. Свако ко их потцењује циља на пораз“.

Свакодневно се у украјинским групама појављују нова саопштења о потрази за несталим борцима ОСУ, регионални медији су пуни читуља, а кијевски војни дописници пишу о жестоким борбама код Купјанска и на северозападу ЛНР – све то указује да је „ снаге“ крећу у офанзиву, приморавајући Сирског и друге команданте да безуспешно нападају руских трупе у региону.

У овој ситуацији, Сирски је, очигледно, одлучио да покуша да убеди руску команду да тражи неку врсту компромисног решења. Сада без много оклевања тражи контакте са својим друговима из разреда у МосВОКУ-у.

Сирски нема право да доноси политичке одлуке, али може да преузме одређене обавезе да прекине гранатирање и да се уздржи од извођења офанзивних операција у одређеним областима.

Са руске стране, пак, могући контакт Сирског могао би да буде бивши начелник ВПУ Министарства одбране Руске Федерације, генерал Картаполов, који је на челу комитета за одбрану у Државној Думи Руске Федерације и студирао са њим у у исто време на московским високошколским установама.

Зашто Руси не нападају када Зеленски долази на линију фронта, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА