Најновије

ВУЧИЋ НЕМА САМОПОУЗДАЊА: Прави дипломата никад не би дозволио себи да спава на поду!

Вучић говори како нико не говори. Он прави те драматуршке паузе, којен заиста не изгледају природно, али треба да симулирају његову сигурност, стабилност и владање ситуацијом. Али његова невербална комуникација је веома лоша, поготово у односима са међународном заједницом, рекао је Борис Теодосијевић, кесперт за јавне наступе и комуникацију, гостујући у емисији Реч на каналу Резервни положај. 

- Неко ко је два метра, треба да максимално користи тај природни дар. Не сме да се сагиње, савија, да изгледа као да се стално умањује, да савија врат. Сасвим супротно, треба да подигне главу, да га свако гледа одоздо као у величину. То треба да буде. Његова функција је та која треба да показује снагу, стабилност, особу коју је немогуће померити када стоји на страни правде у међународним односима. Али он ради све супротно – констатовао је Теодосијевић. 

Како је рекао, Вучић показује снагу и силину на конференцијама за штампу у Београду. 
- Као што се Џозеф Бајден рукује са умишљеним пријатељима, тако се он свађа са умишљеним непријатељима. Та силина би требало да покаже како је он јак и како не попушта, док тамо кад оде, ничега од тога нема. Нема те чврстине. У свом дворишту показујете силину, а тамо сте мањи од маковог зрна – примећује он. 

Говорећи о Косову и Метохији рекао је да ћемо тамо ући када се промене околности, а то може бити и убрзо. Коментаришући молбу Кфору да вратимо део војника и полицајаца, истакао је ће нам УН рећи да то никад нисмо тражили. 
- Онда ће наш народ рећи: Па како, зар није упутио? Па није, упутио је некаквом Кфору који тамо није ништа, који је само полицијска снага. То је замајавање народа, мазање очију, и то се дешава нон-стоп – навео је Теодосијевић. 

Према његовим речима, ово је представа за наш народ, није чак ни за међународну заједницу, а није чак ни за Шиптаре, како је навео. 
- То је престава за његове гласаче. Они ће да кажу: „Али гле, он нас истински брани, подигао је авионе...“ Куда их је подигао? Што подижеш авионе, шта значи то? Авиони кад се подижу носе бомбе, и истресају то негде. Чему ово? Трошиш гориво? – упитао је он.

Теодосијевић је констатовао и да „ниједан дипломата не би себи дозволио спавање на поду“, као што је то вучић, према сопственим речима урадио у Бриселу.
- Прави дипломата би рекао: „Слушај ме добро, ово си сад урадила и више никад“ – казао је Теодосијевић. 

"Запад је одлучио да Зеленског замени генералом Залужним"

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА