Најновије

ВОЈНИ САВЕЗ РУСИЈЕ И КИНЕ: Војни експерт открива шта ће ставити тачку на планове Запада

Војни експерт, капетан 1. ранга, и доктор војних наука, Константин Сивков, је у изјави за руске медије рекао, да ће војни савез Русије и Кине ускоро ставити тачку, на грабежљиве планове Запада.

Руска и кинеска војска. (Фото: Јутјуб)

Још на последњем самиту Г20 у Индонезији, кинески министар спољних послова Ванг Ји, најавио је спремност Пекинга да сарађује са Москвом. Министар спољних послова НР Кине, је истакао, да је Кина спремна, да заједно са Русијом промовише развој мултиполарног света.

Москва је већ успоставила блиске трговинске и финансијске односе са Пекингом, и такав савез представља озбиљног економског конкурента Западу. Међутим, не само трговинско партнерство сила, већ и војна алијанса, која, како је у разговору за медије нагласио аналитичар Сивков, већ постоји, може да узбуни западни свет.

„То de facto већ постоји. Редовно спроводимо вежбе свих врста. За сада још нема политички дизајн“, приметио је експерт.

На сајту НАТО-а се тврди, да је Алијанса створена за „безбедност северноатлантског региона“. Упркос томе, најновије одлуке блока земаља које предводе САД, демонстрирају целом свету грабежљиву политику алијансе, која само подржава доктрину Вашингтона о превласти САД, у савременом светском поретку.

Садашње реалности, су способне да уведу реконструкцију снага, и доведу свет до мултиполарног поретка, слабећи утицај Вашингтона и његових западних савезника. Групе као што су БРИКС и ОПЕК+ већ су имале значајан утицај на планове САД, да се етаблирају као светски економски лидер.

Одлучујући тренутак у формирању новог система утицаја, биће формирање војног савеза између Русије и Кине. Како је у разговору приметио аналитичар Сивков, таква сила је способна да пружи отпор Северноатлантској алијанси.

„Моћне оружане снаге, које су у стању да се такмиче са оружаним снагама НАТО-а“, одговорио је аналитичар на питање, шта би уједињење НР Кине и Руске Федерације могло дати у војној сфери.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА