Најновије

Зашто уводимо санкције државама које нису признале Косово?

Српска странка Заветници поставила је данас питање властима Србије зашто испуњавају захтеве Европске уније и уводе санкције земљама које нису признале Косово, односно које су повукле признање.

Грачаница (Фото: Јутјуб)

У саопштењу за јавност та странка наводи да се Влада Србије године придружила новом пакету санкција ЕУ Белорусији, као и да је подржала декларације и рестриктивне мере које је Унија донела против Сирије, ДР Конга, Зимбабвеа, Мјанмара, Туниса, Никарагве, Гвинеје, Републике Северне Кореје и Малија.

"Поставља се питање како то власт штити државне и националне интересе Србије на Косову и Метохији када спољну и визну политику усклађује са жељама оних чланица ЕУ које су главни покровитељи тзв. косовске државе и њеног уласка у међународне институције", наводи се у саопштењу Заветника.

Истиче се да власт "вођењем овакве шизофрене спољне политике чини држави медвеђу услугу јер због непринципијелности одвраћа ове земље од спремности да подрже територијални интегритет Србије".

Заветници траже од Владе Србије да одмах повуче сагласност на санкције које је према пријатељским трећим земљама увела ЕУ и Бриселу јасно стави до знања да Србија као држава која није чланица Уније нема међународну обавезу да се придржава њених спољнополитичких одлука.

Извор. ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА