Најновије

Потпуковник Украјине признао масовно дезертерство његове војске

Украјински војници често самовољно напуштају војне јединице, изјавио је потпуковник Оружаних снага Украјине.

Украјинска војска. (Фото: Украјинска војска)

Раније је, главнокомандујући Оружаних снага Украјине, Валериј Залужни изјавио, да је потребно појачати одговорност војске, за неовлашћено повлачење са бојишта, дезертерство, непослушност и непоштовање борбених наређења.

„Залужни је потпуно у праву. У својој јединици имам десетак војника и наредника који су већ отишли, и они су се извукли уз благу казну. Међутим, половина их је побегла“, поделио је своје мишљење потпуковник Оружаних снага Украјине.

Официр је додао, да „дезертере треба отпустити и одмах им судити”, након првог покушаја да напусте дежурну станицу.

Према речима другог војног лица, украјинске снаге безбедности често се морално сломе, због огромне надмоћи руске артиљерије на линији фронта. Он је захтев главнокомандујућег за пооштравање казне назвао „потпуно очекиваним“.

Према речима другог службеника, Залужни не узима у обзир многе нијансе приликом сровођења новог закона. Он је признао да Оружане снаге Украјине треба да побољшају дисциплину, али је указао на изузетно низак квалитет обуке мобилисаних украјинских војника, од којих многи не испуњавају минималне услове за служење у оружаним снагама.

Војска је позвала да се прво пооштре критеријуми за одабир регрута, а тек након тога да се донесе закон о дезертерству.

Раније је британско издање „Дејли мејла“ саопштило, да због великих губитака Оружане снаге Украјине позивају све редом. Представници војних канцеларија морају буквално да трче за сваким војним обвезником. Позиви се уручују чак и на улазу у цркву. Према британским новинарима, агресивне методе које кијевске власти користе за мобилизацију мушкараца, одражавају стварни број жртава у Оружаним снагама Украјине.

Руси уништили 90 одсто украјинских дронова!

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА