Најновије

''ВАГНЕР'' ОДГОВОРИО КИЈЕВУ ПУТЕМ АМЕРИЧКИХ МЕДИЈА: То није наш стил

Бизнисмен и оснивач Вагнерове групе Јевгениј Пригожин је рекао је да се Вагнерова група никада не бави неотесаним и глупим триковима, и да то није њихов стил.

Вагнерова група (Фото: РИА Новости)

Тако је Пригожин одговорио на питање америчког телевизијског канала CNN да прокоментарише оптужбе украјинског министра спољних послова Дмитрија Кулебе да би руска страна могла да стоји иза претећих писама која су почела да стижу у украјинска дипломатска представништва широм света последњих дана. Компанија Конкорд, која је у власништву Пригожина, објавила је његов одговор на страници на друштвеној мрежи ВКонтакте.

"Замислите се над безумљем, када неки хулигани шаљу писма-бомбе или друге увредљиве ствари, какве то везе има са Вагнеровом групом. Вагнерова група се понаша искрено, поштено и отворено. И никада се не упушта у неотесане глупости. То није наш стил. Ето, ако све европске армије одлуче да крену у неком правцу, па буду дочекане и сломе им кичму, онда ортопедска потраживања испоставите Вагнеровој групи, рекао је Пригожин у одговору на захтев CNN-а.

Портпарол украјинског министарства спољних послова Олег Николенко рекао је 2. децембра да је шест украјинских дипломатских мисија у Европи примило окрвављене пакете са животињским очима. Николенко је изјавио да је Министарство спољних послова имало разлога да верује да је оно што се дешава била планирана „кампања терора“, током које су покушали да застраше украјинске дипломате, у вези са чиме је Кијев позвао стране владе да гарантују максималну заштиту дипломатским мисије. Такође, украјински шеф дипломарије Дмитриј Кулеба је рекао да су пакети „натопљени црвеном течношћу” достављени у три украјинске амбасаде. Касније је Кулеба, у интервјуу за CNN, рекао да је већ било 17 случајева претећих писама. Истовремено је тврдио да је или Русија директно одговорна за ово, или неко „ко симпатише руску ствар и покушава да сеје страх“.

Хрватски траг на фронту погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА