Најновије

ВУЧИЋ НЕМА ПРАВО ДА СЕ ЖАЛИ: Замислите Зеленског да каже – одричем се Крима и територија због брзог уласка у ЕУ

Политички аналитичар Цвијетин Миливојевић мисли да је читав процес преговарања у Бриселу, накарадан, јер се преговара о свему и свачему, осим, о животу и истиче да људи на Косову немају слободу кретања, преноси Н1.

Цвјетин Миливојевић 8Фото: Јутјуб)

Како наводи „уместо да се преговара о имовини, друштвеној својини, имовини цркве и других верских заједница, Вучић сада каже да они у Приштини и Бриселу нису то хтели да ставе у агенду преговора".

"А о чему си преговарао - о ономе што су хтели званична Приштина и Брисел? Коме се онда жалите? Поготово Вучић нема право да се жали“, каже Миливојевић, наводећи да на преговоре увек ишао он.

Осврнуо се и на захтеве за признањем Косова.

„Волео бих да ме неко исправи. Али не постоји ниједан једини пример у свету у последњих 100 година, да се представник неке државе добровољно одрекао дела своје територије зарад неког вишег интереса који се зове улазак у неку заједницу. Замислите да то уради (украјински председник Володомир) Зеленски у овом тренутку. Ево зато што хоће да нас брзо приме у ЕУ, одричем се не само Крима већ све четири области. Да ли можете да верујете у то? И зашто неко очекује да ћемо ми то учинити“, наводи Миливојевић и пита:

„Да ли се Хрватска одрекла нечега да би ушла у ЕУ? Није. Ниједног квадратног километра“.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА