Најновије

ПУТИН ПОТПИСАО НОВЕ ЗАКОНЕ: Једну групу људи чека најстрожа могућа казна!

Руски председник донео одлуку

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Председник Русије, Владимир Путин, потписао је закон којим је предвиђена кривична одговорност, укључујући доживотну затворску казну, у случају стварања групе за диверзије на територији Русије, обучавања за диверзије и саучествовање у диверзијама, њиховог финансирања и пропаганде.

Један од аутора закона, председник Одбора Думе за безбедност, Василиј Пискарјов, навео је податке Главног тужилаштва о томе да је број диверзија у Русији порастао више од 20 пута - прошле године извршена је једна диверзија, ове 21.

Путин је потписао и закон којим се утврђује да власник интернет сервиса за постављање огласа са дневном публиком од преко 100.000 корисника може бити или правно лице или држављанин Руске Федерације који нема држављанство друге земље.

Документ је објављен на званичном порталу правних информација и ступа на снагу 1. марта 2023. године. Руски лидер, такође, је потписао закон који забрањује информације о методама нелегалне производње муниције и предвиђа блокирање интернет ресурса који садрже такве информације. Документ се односи на забрањене информације о начинима и методама нелегалне производње муниције за оружје.

Из забране се искључује ширење информација о начинима и методама самоопремања патрона за цивилно дугоцевно ватрено оружје, што је сада дозвољено Законом о оружју. Овим законом, такође, предвиђа се блокирање сајтова и појединачних страница на интернету које садрже такве информације.

КАДИРОВ: Операција ''Одмазда'' у Украјини ће бити још бруталнија

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА