Најновије

''Власт нема политичко решење за Косово и Метохију''

Заменик шефа посланичке групе Српског покрета Двери Иван Костић поновио је данас позив председнику Народне скупштине Владимиру Орлићу, да закаже посебну седницу на којој би се разговарало о Косову и Метохији, оцењујући да актуелна власт нема политичко решење за то питање.

Космет (Фото: Јутјуб)

Костић је, на заједничкој конференцији за новинаре са представницима Покрета за одбрану Косова и Метохије, рекао да је захтев за сазивање седнице предао председнику парламента, али да одговор није добио.

"Политика актуелне власти је доживела крах, барикаде су уклоњене, али ниједан захтев није испуњен, да првенствено РОСУ и косовска полиција не долазе на север", тврди Костић.

Он сматра да је недопустиво да Скупштина Србије не разговара о ситуацији на Косову и Метохији, додајући да је власт пасивна, те да је сво одлучивање у, како каже, рукама председника Александра Вучића.

Изјаву америчког амбасадора у Београду Кристофера Хила да је важно да се после празника искористи залет ка политичком решењу за Косово, Костић види као притисак да власт што пре потпише споразум о нормализацији.

Српски покрет Двери, каже Костић, апелује на Министарство спољних послова да у Уједињеним нацијама траже да се разговара о Косову и Метохији, као и да се истраје на резолуцији СБ УН 1244, а не да се, како каже, она користи само за кризе.

Конференцији су присуствовали и представници Покрета за одбрану Косова и Метохије, Часлав Копривица и Небојша Јовић, као и Горан Миленковић, Србин са Косова и Метохије који, како је рекао, није члан Српске листе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА