Најновије

Александар Вучић: Нови француско-немачки предлог није побољшан у делу који је најважнији за нас

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да нови текст француско-немачког предлога који су Београд и Пришитна добили у односу на претходни није побољшан у ономе што је наважније за Србију.

Говорећи о новој верзији француско-немачког предлога, Александар Вучић је рекао да нам "нису изашли у сусрет ономе што је тражено".

"Спремни смо да разговарамо, ништа не одбијамо унапред, осим што смо у писаној форми, не само усмено јасно ставили до знања шта су насе црвене линије и оно што не можемо да прихватимо. Спремни смо да разговарамо, спремни смо на компромисна решења и наставићемо да разговрамо", рекао је председник. 

"Питање ког дана ће се десити провокација која ће пореметити мир"

Вучић је, коментаришући ситуацију на Косову и Метохији и улазак полиције на север покрајине, рекао да се због одлука приштинских власти поставља питање којег дана ће се десити нека нова провокација која може да поремети мир и стабилност.

"Данас су поново супротно Бриселском споразуму и свему што је договорено слали полицију и до зуба наоружане полицајце на север, као што сам рекао и пре неколико дана само се питате ког дана ће нека нова провокација или нешто ново да се догоди што може да поремети стабилност и мир", казао је Вучић.

Косовска полиција је покушала да упадне у општинске изборне комисије, да заузме, зграде, дошло је до мањих сукоба, снаге косовске полиције су се повукле, рекао је Вучић и додао да је добро то што према садашњим информацијама нема вести о страдалима.

"Верујем и надам се да ће тако и остати", рекао је председник.

Што се тиче тајминга када је напад извршен, како каже Вучић, не зна шта је тим људима у главама да изазивају сукобе, нестабилност и тензије сваке недеље.

"Пред нама није лак и једноставан период, али је важно да останемо заједно и са својим народом на КиМ, али је важно и да са Албанцима договоримо све што је могуће да мир буде одржан и сачуван", наводи.

Додаје да верује да ће и специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак имати важну улогу у смиривању тензија на Косову и Метохији.

РАКЕТНИ НАПАДИ ЗАДАЛИ СНАЖАН УДАРАЦ КИЈЕВУ! Руси уништили кључне железнице, НАТО је џабе слао оружје

Извор. РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА