Најновије

Пушкић: Захтевати повратак до 1000 војника на Косово и Метохију!

- Након јучерашњег малтретирања српске породице у Великој Хочи, припадници тзв. полицијских снага лажне државе Косово, противно свим међусобним споразумима али и гаранцијама међународне мисије на КиМ, у пратњи оклопних возила ушли су синоћ из јужне у северну Митровицу настављајући да шире страх и спроводе репресију над српским становништвом, каже Борко Пушкић, председник ИО Двери и народни посланик.

Пушкић каже да Двери сматрају да су размере јучерашњих напада и угрожавања елементарних људских права Срба на КиМ близу тачке кључања, па сходно томе позивају власт да по хитном поступку иницира заказивање ванредне седнице Савета безбедности УН на ову тему као и да и затражи повратак до 1000 српских војника на територију Косова и Метохије.

- Овом приликом, истичемо да је држава и по праву, тачније Уставу, али и по правди, дужна да по сваку цену пружи заштиту Србима на Космету. Истовремено, јасно и недвосмислено, свесни тежине изреченог, инсистирамо и на апсолутном јединству свих политичких субјеката по питању заштите оног дела наше територије без кога је наше постојање сведено на ниво колоније – закључује Пушкић.

Разбијање украјинског напада: Кренули у јуриш са 15 борбених возила, али руска одбрана их је спремно дочекала (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА