Најновије

РУСКИ ВОЈНИ ИЗВЕШТАЧ: Оружане снаге Украјине могу да се распадну, јурићемо их до границе са Пољском

Русија шири притисак на фронту, Оружане снаге Украјине могу да се распадну. Руска војска је прешла на систематски притисак и напредовање на широком фронту у Донбасу. То је војни извештач Марат Хајрулин изјавио у етеру свог видео блога, преноси дописник ПолитНавигатор.

Према речима Хајрулина, Оружане снаге Украјине су дуги низ година формирале моћне утврђене области у овој области, чији ће пробој распршити украјинску одбрану скоро до границе са Пољском.

„Сада притискамо практично дуж целе линије фронта, идемо напред. Украјинци покушавају да нападну, али свеједно – заустављамо те нападе, а притисак се наставља. Штавише, раније смо чули правац Авдејевка, правац Угледар, било је притиска, Артјом је сломљен, а сада је додат Соледар, Красни Лиман.

Односно, ми стално не дамо непријатељу да се опусти... Стално држимо линију фронта Украјине под притиском, држимо је на најкритичнијој деоници фронта, ако заузмемо целу линију додира. А ово је управо Доњецки фронт.

Да вас подсетим да је најважније да знате да је Доњецки сектор фронта важан јер је овде најозбиљније утврђено подручје Украјинаца. Бар један део, рецимо Артемовск пада, и то је то – цео део фронта се руши као домине. А даље до границе са Пољском, они немају утврђене области упоредиве са оним што имају“, рекао је Хајрулин.

РАТ ЋЕ ТРАЈАТИ ГОДИНАМА! Процурили тајни уговори, крв ће тећи докле год Америка зарађује

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА