Најновије

Стефан Јовановић: Уместо националног стадиона, национални затвор за елиту која се обогатила крађом народних пара

Посланик Народне странке Стефан Јовановић оценио је да ће "СНС елита" која се како је рекао, обогатила извлачењем народних пара из буџета, корупцијом и криминалом, морати да одговара и да ће "уместо прескупог Националног стадиона са пратећим садржајем бити потребан Национални затвор са пратећим садржајем".

„Неопходно је да се подвуче црта и да се види како се ко обогатио. Системска борба против криминала и високе политичке корупције мора подразумевати увођење специјалног тужиоца за високу корупцију и доношење закона о пореклу имовине са одузимањем нелегално стечене имовине“, рекао је Јовановић за данашњи лист Нова.

Оценио је да ће „нон-пејпер о (не)слободи медија“, који је у уторак у Паризу предао Комитету за културу и медије Савета Европе, покренути дубље и веће интересовање за стање у Србији.

„До сада се показало да председник Србије Александар Вучић увек ‘подвије реп’ пред странцима када крену притисци споља, а европске институције имају механизме да утичу на слободу медија, демократију и слободе“, навео је Јовановић.

Додао је да је разговарао са главним известиоцем Комитета за слободу и медије Могенсом Јенсеном, и да ће у јануару 2023, бити одредјен и известилац за Србију, која је, по његовим речима, једна од држава под мониторингом Савета Европе.

„У свом излагању на седници Комитета упознао сам чланове тог тела са нападима, етикетирањем, али и економским притисцима са којима се медији и новинари суочавају у Србији, и упозорио сам да Србија тоне у потпуни медијски мрак“, рекао је Јовановић.

Разбијање украјинског напада: Кренули у јуриш са 15 борбених возила, али руска одбрана их је спремно дочекала (ВИДЕО)

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА