Најновије

МОСКВА ПИСАЛА ВАШИНГТОНУ: Русија мора да реагује и војно-техничким мерама

Москва ће морати да реагује, укључујући и војно-техничке мере, због неспремности Вашингтона да преговара о гаранцијама о безбедности, наводи се у писаној реакцији на одговор САД о безбедносним гаранцијама, коју је данас објавило Министарство спољних послова Русије.

Руски војник (Фото: РИА Новости)

"У недостатку спремности америчке стране да темељно преговара о правно обавезујућим гаранцијама наше безбедности од стране САД и њених савезника, Русија ће морати да реагује, укључујући спровођењем мера војно-техничке природе", навело је руско Министарство спољних послова, пренео је Ројтерс.

Русија инсистира и на повлачењу свих америчких снага из централне и источне Европе, наводи се у одговору Москве на безбедносне предлоге Вашингтона, пренела је агенција РИА.

Русија је поручила САД да предуслови за деескалацију украјинске кризе укључују заустављање испоруке оружја Украјини, уклањање оружја које је већ испоручено и поштовање мировног процеса из Минска од стране Украјине.

Руско министарство спољних послова издало је саопштење након што је предало одговор Москве на безбедносне предлоге Вашингтона.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА