Најновије

Русија је у приправности и спремно чека

Америка која полако губи конце у геополитичкој арени где више није у ситуацији да Русију понижава али ни Кину више не може да испрати која стрпљиво чека а при том све време расте на сваком плану.

Руска војска (Фото: РИА новости)

Пише: Владимир Пребирачевић, директор Српско-руског центра “Мајак”

Месецима траје оркестрирана хајка америчких и европских медија на Русију. Све време се лицитира са датумом почетка рата па се ишло чак дотле да су неке агенције поставиле камере у Кијеву очекујући колоне руских тенкова како улазе у престоницу Украјине.

Толико су западни лидери оптимистични у том случају да су наложили синхронизовано повлачење дипломатских представника и особља, препоручили својим грађанима да до назначеног датума руске инвазије изађу из Украјине па чак у крајњем моменту својих фантазија повукли и своје војнике и инструкторе на запад Украјине а који су ту били да храбре несрећне украјинце да је за њих рат са Русијом јако добар и користан. Користан је за све друге осим њих. А колико американци верују у украјинску војску може се видети баш по тој бежанији на запад уплашени од својих сопствених измишљених инвазија.

Врхунац специјалног рата и хистерије коју су спроводили западни медији а који су се базирали на пророчанствима заинтересованих политичара и центара моћи на западу а свакако не на обавештајним податцима својих служби био је фамозни 16. фебруар који прође а Русија не направи инвазију. Шта сад?

Русија која чврсто држи своју границу под контролом јесте спремна да у сваком тренутку заштити руско становништво на територији Донбаса од могућег похода Украјинске војске по сценарију Операције Олуја из Хрватске када је извршено етничко чишћење 250 000 Срба уз помоћ НАТО а посебно америчких инструктора. Русија на основу тог искуства неће дозволити реализацију тог сценарија.

У Европи се налази огроман број војника и војних ефектива нападачког карактера под контролом американаца док европљани немо гледају и раде шта им се каже из англосаксонске ратне кухиње који због свог поданичког односа раде све што се од њих тражи иако је све то на њихову штету.

Америка која полако губи конце у геополитичкој арени где више није у ситуацији да Русију понижава али ни Кину више не може да испрати која стрпљиво чека а при том све време расте на сваком плану.

Русија неће прва напасти на Украјину јер нема ни један разлог за то и има право да своју војску размешта било где на својој територији док се америчка војска налази у свим земљама које се граниче са Русијом и уствари су права претња миру и стабилност. Америка под паролом демократије и људских права изазива ратове и нестабилности широм света. А то је могло док је била једина сила и док је самовољно одлучивала пшта је демократија, ко је добар да буде негде на власти а ко крши људска права. Видели смо да се у истим случајевима различито понашају у складу исључиво са својим интересима. То још увек може са малим земљама али и то све мање и мање. Рата у Украјини неће бити уколико Украјина не крене у офанзиву на Донбас и то је јасно као дан.

А данас је почело јаче гранатирање на положаје и цивилне циљеве у Донбасу. У данима који су пред нама све ипак зависи само од Украјине.

Извор: Мајак

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА