Најновије

ГАРАНТОВАН ПОРАЗ ПРОТИВНИКА: Под Путиновом командом успешно лансиране ракете Кинџал, Јарс, Циркон, Калибар (ВИДЕО)

Под руководством врховног команданта Оружаних снага Русије Владимира Путина одржана је планска војна вежба снага за стратешко обуздавање током којих су лансиране балистичке и крстареће ракете.

Ваздушно-космичке снаге Русије током војних вежби успешно су извеле лансирања хиперсоничних аеробалистичких ракета „Кинџал“.

Са космодрома „Плесецк“ лансирана је интерконтинентална балистичка ракета „Јарс“, која је погодила полигон „Кура“ на Камчатки.

У Астраханској области на полигону Капустин Јар одржано је практично лансирање крстареће ракете копненог базирања „Искандер“.

Бродови и подморнице Северне и Црноморске флоте лансирали су крстареће ракете „Калибар“ и хиперсоничну ракету „Циркон“, гађајући поморске и копнене мете.

Из Баренцовог мора са нуклеарне подморнице „Карелија“ у оквиру вежби лансирана је балистичка ракета „Синева“ која је погодила мету на полигону Кура.

Стратешки носачи ракета далекометне авијације Ту-95МС крстарећим ракетама погодили су мете на полигону Пембој и Кура.

Током војних вежби проверена је спремност снага за извршавање постављених задатака, као и поузданост наоружања стратешких нуклеарних и ненукларних снага, саопштио је Кремљ.

Сви задаци су реализовани, све ракете су погодиле мете, потврђујући задате карактеристике, саопштио је Кремљ.

Како је саопштено на сајту Кремља, министар одбране Русије Сергеј Шојгу известио је председнике Русије и Белорусије Владимира Путина и Александра Лукашенка о војним вежбама снага за стратешко обуздавање. 

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов такође је поднео извештај о садржају вежби.

Лидери су пратили вежбе из ситуационог центра Кремља.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов је рекао да је циљ маневара – увежбавање акција стратешких офанзивних снага у циљу наношења гарантованог пораза противнику.

У вежбама су учествовале снаге и средства Ваздушно-космичких снага Русије, Јужног војног округа, Ракетних стратешких снага, Северне и Црноморске флоте.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА