Најновије

СВИ АПЛАУДИРАЈУ СРПСКОМ ПИЛОТУ! Док су се други мучили, спустио путнички авион по олуји из прве! Британци одушевљени: Свака част! (ВИДЕО)

Путнички авион "Ер Србије" који је јуче летео за Лондон, при слетању на аеродром Хитроу упао је у велику олују која бесни широм западне Европе.

Фото: Јутјуб

Јуче је пола света с неизвеношћу пратило слетање авиона на највећи лондонски аеродром, а у тој драми нашао се и авион српког авиопревозника који је на Хитроу слетао око 13 сати по локалном времену.

Британска метеоролошка канцеларија издала је јуче ретко црвено упозорење за подручје Лондона и југоисточне Енглеске због јаких ветрова које доноси олуја "Јунис", а милионима људи широм земље је речено да остану код куће.

У целој драми, велики проблем имали су и авиони са слетањем. Колико су снажни удари ветра, видело се по авионима кољи слећу на лондонски аеродром "Хитроу", а које ветар носи с једне на другу страну. На хиљаде људи пратило је уживо на надзорним камерама пренос са писти аердорома.

Доста авиона није успело да слети из прве па су кружили изнад аеродрома чекајући најповољнији тренутак за слетање, али један српски пилот "Ер Србије" потврдио је традицију да су наши капетани међу најбољима у свету.

Како се на снимку види, авион услед удара ветра заноси у страну, али српски пилот успева да га безбедно приземљи на одушевљење Британаца који су пратили слетање.

На друштвеним мрежама одмах су се нанизале салве похвала за нашег капетана.

"Срби знају како се возе авиони", "Често летим и безбрижна сам само кад наш пилот управља авионом. Мајстори бре", "Аплауз за Ер Србију која је слетела по данашњој олуји из прве", само су неки од коментара који су се низали на друштвеним мрежама.

А колико је било драматично доказује и коментар једног од путника који се задесио у авиону.

"Богами данашње слетање у Лондон рачунам као скок с падобраном", написао је он.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА