Најновије

БАЈДЕН ПРИЗНАО ДНР И ЛНР! Званични Доњецк му се захваљује

Шеф Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин рекао је на Јутјуб каналу Соловјов Лајв да је амерички председник Џозеф Бајден, прогласивши санкције против ДНР и ЛНР, признао републике Донбаса као субјекте.

Џозеф Бајден (Фото: flickr)

Пушилин је указао на чињеницу да је Вашингтон увео санкције директно ДНР и ЛНР када је забранио америчким физичким и правним лицима да улажу и тргују са овим републикама. Он је нагласио да прве изјаве и прва политика санкција САД након што је Русија признала независност ДНР и ЛНР говоре о Бајденовом индиректном признавању република као субјеката.

Раније је лидер ДНР рекао да Оружане снаге Украјине треба добровољно да напусте територију Доњецке Народне Републике. „Сада је питање шта радити са гомилањем опреме, људства з наоружања које је са друге стране линије контакта. Најбоља опција је да добровољно напусте територију, како би одвезли оружје“, рекао је он.

Руски председник Владимир Путин потписао је 21. фебруара указе о признавању ДНР и ЛНР, као и уговоре о пријатељству, сарадњи и узајамној помоћи са овим републикама. Након тога, један број западних земаља отишао је на увођење нових пакета санкција Москви и критиковао је због те одлуке.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА