Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ПОРУКА УКРАЈИНИ: Нећемо вас бранити!

Француски министар спољних послова поручио руском председнику Владимиру Путину да се сети када прети нуклеарним оружјем, да то оружје имају и чланице НАТО-а.

Ив Ле Дријан је међутим, одбацио могућност НАТО интервенције у одбрани Украјини. Слично је у четвртак рекао и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Да је Украјина фактички остављена на цедилу говори и вест која је јутрос стигла из Немачке. Наиме, министарка унутрашњих послова Немачке Ненси Фезер истакла је да Немачка не намерава да испоручи оружје Украјини.

"Нисмо за испоруку оружја Украјини, и на том ставу се ништа није променило", подвукла је Фезер за ЗДФ.

Када је реч о хиљадама Украјинаца који од рата беже из своје земље, рекла је да је Немачка припремљена на све „што сада долази“. Захвалила се покрајинама које су извршиле припреме и понудиле помоћ у случају да избеглички талас дође до Немачке.

Фезер је истакла да је сада важно да се помогну суседне земље Украјине.

Упитан да прокоментарише Путинове претње да ће свако ко се умеша у руску интервнецију у Украјини сносити велике последице, односно да ли то значи да је руски лидер спреман да употреби и нуклеарно оружје, Ле Дријан каже:

"Да, то значи то, али Владимир Путин мора да схвати и то да Атлантска алијанса је нуклеарна алијанса. И то је све што ћу о томе рећи."

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА