Најновије

Историјски тренутак у Канади: Све је почело као протест против присилне вакцинације...(ВИДЕО)

У овом извештају можете чути најновији извештај о масовним протестима у Канади који су предвођени од стране камионџија и фармера. 

У Канади још једна кампања добија на јачини : кампања да се уклони Џастин  Трудо ( Justin Trudeau)  са председничке позиције.  Све је почело  као протест против присилне вакцинације захваљујући арогантном одбацивању тих захтева од стране канадског премијера , читава ствар је  прерасла у лавину отпора против његовог лидерства и његове политике. Занимљиво је да су камионџије и фармери  'као у обруч' стегле  главни град Канаде, Отаву. Већина каже да неће отићи док премијер Трудо не да оставку.Трудо каже да неће дозволити да га застраше, шта год да буде. Ево извештаја: 

" Конвој слободе у Канади расте у величини и снази. Почео је прошле недеље као протест против КОВИД 19 законских директива. Скоро након четири дана прерастао је у блокаду града Отава, коме се не назире крај. Прометне улице Отаве су сада 'као залеђене' ; хиљаде возила су се стуштиле у град и свакојаки камиони и комби SUVs , сви су они као у обруч стегле град Отаву у захтеву да се угуше присилне вакцинације. Да ли су њихови напори уродили плодом? Ни макац. Канадска влада остаје непопустљива. Тренутно у изолацији због наводне инфекције KОВИДом, премијер Џастин Трудо  је свео ове демонстранте  на занемарљиве бројке. Прогласио је да их има шака јада ( а fringe прим. прев. ) а њихове ставове неприхватљивим. У уторак он је покушао да банализује њихове мотиве  путем низа подругљивих објава на Твитеру. У једном твиту је навео да су Канађани шокирани и згађени протестима. У једном другом твиту  је рекао да влада неће бити застрашена због напада   и вандализма. 

ЏТ : "  Желим да буде врло јасан. Ми нисмо застрашени од стране оних који  бесомучно упућују увреде и нападе на раднике запослене у малој привреди и ускраћују  'хлеб бескућницима' ( прим. прев. ово је претерана патетична метафора од стране Џастин-а Трудоа) . Нећемо попустити према онима који вијоре расистичким заставама. Нећемо поклекнути пред онима који прибегавају  вандализму и обешчашћују успомене на наше ветеране. У нашој земљи нема места за претње, насиље и мржњу Тако за оне који су одговорни за ово понашање , то мора да се заустави."

Канадски медији кажу да премијер претерује и да су протести можда узроковали да неки мали бизниси прекину са радом  ( прим. прев. у трајању протеста) али су већим делом мирни протести. Тако да Трудоове  изјаве само још више  подгревају бес у јавности. Овај покрет више није само везано за КОВИД рестрикције већ се чини такође да је сада везан за Јустин Трудеауов политички стил. Демонстранти кажу да неће отићи из Отаwе док год Премијер не буде био уклоњен са своје премијерске позиције. Нјихови захтеви налазе подршку од ноторних ' антиваксера' широм света . Један од њих је бивши председник САД , Доналд Трамп , који каже :

ДТ " Порука за канадске камионџије о којима читате већ неколико дана који се  храбро опиру овим незаконитим директивама чине далеко више да одбране америчке слободе него наши сопствени лидери. Желимо да  ти  сјајни камионџије знају да смо уз њих до краја , они заиста показали храброст!" 

Коментатор:  " То је заиста историјски  тренутак у Канади. Ови протести су најдрастичнији икада  забележени а подршка коју добијају импресионира. Они носе ризик са собом да се претворе у лавину попут покрета у стилу БЛМ, тиме што камионџије и фармери постану заштитни знак Канађана. Они су исцрпљени због две године затварања, губитка посла и озбиљног смањења дохотка. Одбијање Џастин-а Трудо-а  да их саслуша како правда налаже ће се можда показати као врло штетна по њега. ( WION report - World as one)

Извор: Правда/ превод и адаптација аngloworld translations
anglo.world.translations@gmail.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА