Најновије

"Абазовић не да Србима да буду у Влади ЦГ. То је тај кудрави дечак"

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић изјавио је да се нада да данас неће бити смењен председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић."Без обзира на сва дешавања у последњих дана, ми се надамо да ће се дати шанса разговору и да се не смени Бечићу... Уколико дође до смене, мислим да су шансе за договор смањене и тек нас чекају тензије", казао је Кнежевић за ТВ Прва.

Он је истакао да би било очигледно да је "дил са ДПС-ом направљен" уколико би посланици покрета УРА, чији је лидер вицепремијер Дритан Абазовић, гласали за смену Бечића, иначе "актуелног коалиционог партнера".

На питање да ли је овде на помолу повратак Мила Ђукановића на власт, он је истакао да је то за њега "прекрајања изборне воље грађане".

"Видели сте да је за ДПС прихватљив принцип мањинске владе и спремни су да разговарају са Абазовић, то је за нас прекрајање воље грађана. Апелујем на Абазовића да одустане од тога... Плашим се да све друго уводи у грађанску нестабилност... Онај ко мисли да може да прави коалицију са ДПС-ом и ДФ-ом треба да заврши у лудници", навео је Кнежевић.

Он је објаснио да није све у рукама Абазовића, односно да је део тога "у рукама лидера СНП-а Владимира Јоковића".

На питање ко је највећи непријатељ Црне Горе, Кнежевић је објаснио да ће то бити "они људи који ће да прекрајају вољу грађана".

"Дритан Абазовић је био проглашен за српског хероја, да ће заштитити српски језик... То је тај кудрави дечак који се у српским медијма представљао као национални херој. Сада бих желео да медији примете да управо тај кудрави дечак не дозвољава да политички представници српског народа у Црној Гори буду у новој влади, јер сматра да ћемо ми као Срби из Црне Горе рушити њен интегритет и суверенитет", навео је Кнежевић.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА