Најновије

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ О СИТУАЦИЈИ НА ЛИНИЈИ ФРОНТА: Ово су губици Украјинаца у ЛНР! (ВИДЕО)

Саопштења званичног представника Народне милиције ЛНР Ивана Филипоненка о ситуацији на линији фронта.

Фото: miaistok.su

У сукобима са јединицама Ресора одбране током протеклог дана, непријатељ је претрпео значајне губитке у људству и војној техници, и то:

► 111 запослених;
► 3 резервоара;
► 2 борбена возила пешадије;
► 7 јединица артиљеријског оруђа;
► 10 противоклопних система;
► 16 возила, укључујући и она опремљена стрељачким оружјем великог калибра;
► 10 дуготрајних ватрених тачака;
► 10 дрвно-земљаних стрељачких места.

И поред пораза на фронту, непријатељ наставља да терорише цивилно становништво Републике, гранатирајући цивилну инфраструктуру фронтовских насеља ЛНР, која не представљају опасност за непријатеља и нису војни објекти.

У протекла 24 часа Представништво ЛНР у ЗЦЦЦ забележило је шест напада на територију ЛНР у 6 насељених места Републике, услед чега у с. У селу Голубовскоје оштећен је далековод снаге 35 кВ, услед чега су без струје села Доњецк и Голубовское, ау селу Голубовскоје. Первомајск, рањен је цивил, а оштећен је и гасовод средњег притиска.

У циљу сузбијања ватрене активности на цивилно становништво Републике, положаји Оружаних снага Украјине са којих је испаљена ватра су благовремено откривени и уништени ватреним оружјем на дужности.

Осим тога, специјалисти Народне милиције улажу све напоре да зауставе рад пропагандног апарата који је покренуо злочиначки војно-политички врх Украјине на територији коју је Кијев ослободио и привремено окупирао.

Дакле, војни сигналисти одељења одбране у н. Села Сватово и Троицко обуставили су емитовање украјинске телевизије, дезинформишући и подстрекавајући цивилно становништво на злочиначке акције против цивила и војног особља ЛНР.

У току је активан рад на покретању емитовања државних радио и телевизијских канала за пуну интеграцију становника ослобођених и привремено окупираних територија у информациони простор Републике.

Последњи пресек стања укупног губитка војске Украјине сазнајте ОВДЕ.

Извор: Србин.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА