Најновије

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК: Украјинци забрањеним оружјем гађали руске положаје (ВИДЕО)

Виталиј Кисељов, помоћник министра унутрашњих послова Доњецке Народне Републике, објавио је снимак лансирања ракете Точка-У од стране украјинске војске. Видео се појавио на његовом Телеграм каналу.

Точка-У (Фото: Новоросинформ)

У позадини снимка се може чути како неко на украјинском језику коментарише шта се дешава. „Па… да ли сте спремни за још једну паљевину? Да погине што више људи. Зато што је то доста за један или два хектара“, чује се на снимку. Према речима Кисељова, особа иза камере говори са галицијским акцентом (западни украјински дијалекат – прим. ред).

Према речима Кисељова, снимак доказује употребу забрањених касетних пројектила од стране Оружаних снага Украјине, јер „један или два хектара“ значи да је ракета опремљена касетним пуњењем. То је, подсетио је, забрањено међународним конвенцијама.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је украјинска војска гранатирала Мелитопољ ракетама Точка-У са касетном муницијом. Ракете су испаљене из града Запорожја, који се налази северно од Мелитопоља. Руска војска је успела да ремонтује места са којих је погођена и ударила је по положајима кијевских снага.

Како су Чечени преваспитали ухваћене неонацисте, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА