Најновије

ЂУКАНОВИЋ ВЕЋ ПОЧЕО СА УЦЕНАМА: Неће потписати уговор са СПЦ, заборавља да га народ може поново „уништити“

Мило Ђукановић, велики уништитељ и мрзитељ српства и свега српског је већ почео са бруталним уценама када је интегритет Срба и Српске православне цркве у Црној Гори у питању. Очигледно планирајући да у други план баци Темељни уговор и још једном удари на Српску православну цркву и Србе у Црној Гори Ђукановић је казао да Темељни уговор неће бити потписан, макар не онај који СПЦ жели, или како он то каже „машта“, пише Борба.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Добивши очигледно вјетар у леђа формирањем мањинске владе, или боље речено маскиране ДПС владе, Ђукановић је извесно је одлучио да поново удари на Српску православну цркву.

Заборавио је, рекло би се Ђукановић како је прошао претходни пут када је покушао да се поигра са црквом.Или је ипак помислио да је у новој пат позицији и могућности да условљава.

„Сигурно нећемо потписати уговор о коме машта Српска православна црква“, рече Ђукановић бескрупулозно дајући до знања грађанима да их је по ко зна који пут за ових тридесет година поново „насамарио“ и изиграо њихову изборну вољу. Или су је пак изиграли они који су се у коло са њим „ухватили“.

Интересантна је чињеница колико Ђукановића храни и јача крв. Као и 1999. године, и данас, у време рата у Украјини, Ђукановић својим фашистичким говорима и полтронством амбасадама и Западу само упада у око. Скоро па и да је невероватно колико лицемеран уме да буде. Јасно је свима уназад тридесет година колико је бескарактеран и неморалан иако се утредно позива на морал.

Спреман је Ђукановић, очигледно је, да гази преко мртвих само како би остварио своје започете циљеве. Занимљиво је само то колико заправо не виде, или се праве да не виде, они који са њим сарађују већ му понизно падају под ноге.

Прогутали су многи зарад неких личних интереса и увреде и понижења која им је Ђукановић приређивао годинама, само како би покушали да буду владари.Макар и са оним против кога су се борили.

Заборављају очигледно заиграни политичари колико су на ивици самоуништења због коалиције са Ђукановићем, и не није ово мањинска влада уз подршку Ђукановића, већ је ово ДПС влада уз подршку мањих партија. ДПС влада из сенке додуше.

Ови неки нови сарадници Ђукановића, који су се наводно изборили за његов слом 30.августа 2020.године као да не слушају глас народа и као да не знају у какво посрнуће иду својим одлукама ових дана. И док они покушавају да се играју „глувих телефона“, Ђукановић безобзирно даје њима на знање да се полако али сигурно враћа на трон. Смејући се у лица свима онима који су га са трона макли на крилима величанствених литија.

Показује рекло би се мрзитељ српства Србима у Црној Гори да неће бити све како су они замислили. И за шта су се борили. И то им на одвратан начин и показује својим јавним наступима.

Али, постоји једна чињеница на коју је изгледа Ђукановић заборавио. Српство је у Црној Гори јаче него икад. И тешко ће га било ко зауставити.

Показују то Ђукановићу уназад годину и по дана и сви локални избори у Црној Гори. Изгубио је Ђукановић и Никшић, и Мојковац, чак и своје Цетиње. Изгубио је давно и Беране, само ће му се то убрзо и утврдити.

Несвесно се очигледно Ђукановић заноси. Они који су га једном макли могу га маћи опет. Овај пут уз указану подршку само онима који је завређују. И онима који бираче нису издали никад. Само онима који су и даље ту уз гласаче и онима којима је изборна воља грађана, као и светиње све.

Не схвата изгледа Ђукановић, а требао би, као један од највећих диктатора на свету, да са верујућим народом нема игре. Понајмање са српским светом. На који је почео изнова необазриво и неискусно поново да креће.

Иако сигуран у своју нову Владу и свој утицај на исту, заборавља Ђукановић да када једном паднеш, пашћеш још хиљаду пута. Понајвише на исту грешку.

Неће гласачи, Срби понајвише дозволити никоме више да им удара на цркву. Понајмање Милу Ђукановићу кога су већ једном уништили. И поред покушаја, извесних издајника, да му врате стару славу и сјај, зна и сам Ђукановић да против народа неће моћи. Сломиће га сваки пут. Изнова и изнова.

Показаће и Ђукановићу, а и онима који су између грађана и њега одабрали њега, неки нови избори, парламентарни, председнички или пак локални, како стоје ствари. Трајаће можда Ђукановић и даље, али у бледој сенци оних који ће га сломити, док ће они који су га изабрали гледати у сопствено уништење, као и сви њихови претходници који су се усудили да издају грађане и верујући народ.

Једно је сигурно, ко покуша да Србима у Црној Гори такне веру и цркву, осети на сопственој кожи последице те грешке.

О дешавањима у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА