Најновије

ВЛАДИМИР ПРЕБИРАЧЕВИЋ: Русија је вечно на мети НАТО пакта

Као бумеранг се враћају санкције западним земљама а становништво тих земаља још не осећа у пуном капацитету криузу која долази.

Владимир Пребирачевић (Фото: Мајак)

Пише Владимир Пребирачевић, директор Српско-руски центар “Мајак”

Европа полако тоне у економске проблеме али и сама саучествује у томе. Увођење санкција Русији на овај начин како то раде ЕУ, Велика Британија и САД неминовно доводи цео свет у проблем раста цена енергената за почетак. А преко енергената и раст цена ђубрива што у збиру доноси повећану цену производње хране. Исто тако и грађевинска индустрија је погођена повећаном ценом грађевинског материјала. Не само да цена енергентата утичу на све ове токове него и недостатак сировина које су ускраћене међународном тржишту због војне операције у Украјини. Украјина због немогућности производње и експлоатације а Русија и Белорусија због санкција остављају западни свет без пољопривредних производа али и разних руда и метала потребних за производњу у фабрикама по западним земљама. Као и цео сектор транспората који је такође погођен овим прекидом комуникација.

Као бумеранг се враћају санкције западним земљама а становништво тих земаља још не осећа у пуном капацитету криузу која долази. Све очи су упрте у руску војску и сви очекују да што пре заврше своје задатке које су поставили пред себе. Један од циљева који су најбитнији то је денацификација Украјине у коју већина изгледа да не верује или неће да верује. Недостатак истинитих информација уназад осам година довео је наравно западно јавно мњење у неверицу да се руси боре против нациста у Украјини који су преузели државу под своје. Многи такве оптужбе са руске стране одбацују пореклом председника Зеленског који је јевреј и самим тим се поставља теза да је немогуће да је Украјина склизнула у класичан и изворан нацизам . Масовна убиства, масовна спаљивања људи на крсту у Донбасу и многа друга злодела остала су права мистерија за становништво европе и америке. Прва ствар која је уследила након почетка операција у Украјини била је укидање свих руских медијских кућа у свим облицима на западу. И друштвене мреже и интернет су пуни ограничења. Њихова реч и информација не сме да се чује даље од Русије а лажи које запад сервира су свакодневне и безпризорне. Велики број лажних вести и подметања покушавају да се пласирају и тако оправдају ненормалне економске санкције које су увели Русији али и покушаји ширења НАТО пакта на све земље постсовјетског простора.

Русија већ 15 година апелује на западне земље да не покушавају да на њене границе поставе своју војску а све под причом плашења свих неким злим русима који само чекају да поробе целу европу а која се пласира и кроз холивуд од краја другог светског рата.. Последња кап која је прелила чашу и свет гурнула ближе мултиполарном свету била је цела ситуација око Украјине и њеног приступања НАТО пакту које је почело да се намеће као блиска и реална могућност. Припрема акције украјинске олује за Донбас и само приближавање реализације свеопштег напада на Донбас уз свесрдну помоћ САД-а , Велике Британије али и осталих европских земаља. Донбас је већ осам година под константном претњом опстанку народа који ту вековима живи. Међу њима морамо споменути и потомке Срба који живе у том подручју Луганска и Доњецка  и који су делили судбину своје руске браће са којима заједно живе и боре се и умиру увек раме уз раме на истој страни.

Није више било реално очекивати да ће се запад повући и да ће се наратив са те стране променити. Одлучна акција је покренута и за кратко време постигла резултате који на западу кроз медијску кампању покушавају да оспоре и да прикажу као неуспех иако се сваки дан види напредак руских трупа и као и резултати денацификације. Бројни су извештаји о погибијама истакнутих припадника неонацистичких јединица, заставе нацистичке немачке су на сваком кораку као и Хитлерови портрети које руски војници налазе по брлозима у који су ти поштоваоци нацизма скончали. Руска војска ће по мојој процени у наредних неколико недеља остварити своје циљеве и да ће напокон донети мир свим становницима који живе на територији обухваћеној војном операцијом.

У сумраку старог светског поретка рађа се ново јутро слободе и наде за све људе који већ превише дуго осећају на својој кожи ту империју лажи као је председник Владимир Путин сликовито али и веома истинито и прецизно назива.

Српско-руски центар „Мајак“ који делује у свим српским земљама апсолутно подржава руски народ у свом настојању да сачува себе али и да у борби у глобалној геополитичкој арени донесе и нама то јутро слободе окупано сунцем са истока. Ми као најзападнија тачка православља и као искрене патриоте увек ћемо подржавати руски народ и сада када је антируска хистерија у целој европи и америци таква да забрањују руске писце, спортисте, музичаре, запад ратује против руске културе, науке, економије а све то заклињујући се у демократију, међународно право, људска права а заборављајући отето Косово и Метохију, злочиначко бомбардовање Југославије 1999, геноцид над српским становништвом у бившој Југославији и сличне ствари које раде свуда и стално на свим меридијанима.

Они су можда заборавили на своја злодела али ми нисмо и нећемо никад ни опростити ни заборавити. Пуна пшодршка руском народу и држави.

Извор: Majak.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА