Најновије

Српски тужиоци и судије напустили правосудне институције на Косову и Метохији

Сви тужиоци и судије српске националности који раде у косовским судовима јутрос су напустили своје канцеларије након одлуке о суспензији председнице Основног суда у Митровици Љиљане Стевановић.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Сви тужиоци и судије српске националности који раде у косовским судовима јутрос су напустили своје канцеларије након одлуке о суспензији председнице Основног суда у Митровици Љиљане Стевановић.

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић рекао је да је њихова одлука да до даљег неће долазити на посао док се одлука о суспензији председнице суда не промени.

"Такође сви политички представници суспендују свој рад са јасним захтевом, а то је да се права српског народа овде поштују. Да се престане са институционалним насиљем над нама", рекао је председник општине Штрпце Далибор Јевтић на протесту у Грачаници.

Оно што у Приштини чине је, додао је Јевтић, да Срби напусте Косово и Метохију.

Ракић: Враћамо се у институције када се Стевановић врати

Судије, радници судства и правосудних органа данас нису на радим местима, у знак подршке смењеној председници Основног суда у Митровици, изјавио је председник Српске листе Горан Ракић и нагласио да ће тако остати док се Љиљана Стевановић не врати на посао.

Љиљана Стевановић, председница Основног суда суспендована је јуче након што је у Београду присуствовала састанку са председником Србије Александром Вучићем.

"Од данас су и они суспендовани и биће тако док се она не врати на посао", рекао је Ракић који је навео да су од данас и сви политички представници који раде у косовским инситуцијама такође суспендовани и неће радити нити обављати дужности док не буду вратили Стевановић на посао.

Ракић је то рекао новинарима на протестима Срба организованим у северном делу Косовске Митровице.

Да ли ће Србија да уведе санкције Русији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА