Најновије

ПРЕТЊА ОД КОСМИЧКОГ РАТА: Маскови сателити у служби украјинске војске! Ево откуд Придњестровље у операцији!

Комерцијални сателити Илона Маска на располагању су украјинској војсци, да би путем беспилотних летелица одређивала положаје руске војске и тиме их гађала. Тиме се намеће питање да ли је комерцијални сателит борбено деловање. Русија има способности да обори тај сателит и онда долазимо у теорију космичког рата, изјавио је војни коментатор Андреј Млакар приликом гостовања у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Говорећи о томе откуд дејство руске војске у Украјини и из правца Придњестровља, кад Русија нема копнену везу са тим делом Молдавије, он је објаснио да су у питању руске мировне снаге које су размештене у тој области. Он је открио и о бројности тих снага и којом техником располажу. 

Он је открио и како су Чечени, од љутих непријатеља Русије пре мање од једне генерације, постали  ударна песница руске војске.  

Говорећи о покушајима да се заузме Кијев, рекао је да је то руска војска покушала да учини још од првог дана рата.

- Суштина је била заузети аеродроме око Кијева, има их седам, не рачунајући главни међународни аеродром. Руси су извршили хеликоптерски десант, али неко је обавештајно подбацио, вероватно мислећи да одбране нема. Уследила је жестока битка, жилав отпор је пружен, војска је већ била размештена. Сукобили су се са гро специјалних јединица украјинске војске. Онај најелитнији део, који је прошао најригорозније НАТО обуке, управо се сместио ту око аеродрома, као и јака концентрација ПВО одбране. Руси су ту имали велике губитке и нажалост ту је пропао покушај да се заузимањем Кијева заврши рат – објаснио је Млакар. 

Такође, открио је да су Украјинци поставили плутајуће мине у близини Одесе, тако да се ради чишћење тог подручја од мина, а са друге стране чека се продор копнених снага из правца Херсона. О операцији у вези Одесе детаљније можете чути у емисији, као и још пуно других занимљивих детаља.   

Руси праве нову платну јединицу за пријатељске земље, а више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА