Најновије

ЗАТИРАЊЕ АЗОВАЦА: Руси сипају ватру нa пoследње упориште неонациста - оборен хеликоптер са озлоглашеним вођама (ВИДЕО)

Руска војска прецизним авионским ударима уништава положаје бораца пука "Азов"у индустријског зони Мариупоља.

Након пораза у стамбеним реонима, неонацисти су спас потражили у индустријској зони где пружају последњи отпор руским ослободиоцима.

Војни врх америчког марионетског режима у Кијеву по други пут је покушао да хеликоптерима евакуише своје `команданте` из Мариупоља.

Од првог покушаја (пре три дана) није било ништа јер је Ми-8 био оборен још док се приближавао Мариупољу.

Јутрос је било другачије.

Два украјинска војна хеликоптера су пуштена да слете у индустријској зони Мариупоља. И да укрцају свој „драгоцени терет“.

Портпарол армије Доњецке Републике, Едуард Басурин, изјавио је: „Политичко руководство у Кијеву је поново покушало да евакуише вође украјинских националиста из Мариупоља. Наши системи ПВО су уништили два непријатељска хеликоптера након узлетања. Један је пао поред насеља Рибацкое. Још утврђујемо место пада другог хеликоптера. Наравно: и број ликвидираних националиста и њихов идентитет“.

Власти ДНР су се обратиле Украјинцима опкољеним у Мриупољу:

„Још једном апелујемо на украјинске војнике и официре које је кијевско руководство напустило у Мариупољу. Ваша власт вас је потпуно отписала, ви је не интересујете. Ваша судбина уопште не занима Зеленског и врхушку Оружаних снага Украјине. Једина шанса да останете живи је да добровољно положите оружје. У супротном, осуђени сте на смрт“.

Басурин је објаснио да украјински нацисти неће добити коридор за излазак из Мариупоља. Објаснио је да су милитанти из пука Азова чинили ратне злочине, да су убијали цивиле, па да зато не може бити говора о њиховом изласку из града са оружјем.

Детаљније о напредовању снага ДНР сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА