Најновије

ЏОНСОН УПОРЕДИО ПУТИНА СА СЛОБОМ: ''Милошевић убедио Србе да је на Косову рођена српска нација''

Премијер Велике Британије Борис Џонсон сматра да Владимир Путин и Слободан Милошевић имају заједничке карактеристике, истичући да је Милошевић тај који је "Србе убедио да се на Косову родио национализам и српска нација", преноси Репортери.

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Он је у интервјуу за "Ел Паис“казао да верује да постоји веома блиска аналогија између садашњег понашања Путина и онога што је Слободан Милошевиц́ урадио последњих година.

"Веома је интересантно да су оба лидера дуго на власти, обе аутократе имају за циљ раст, настоје да ојачају своју унутрашњу позицију и проналазе велики националистички циљ“, рекао је премијер Џонсон.

Џонсон каже да је Милошевиц́ покушао да убеди Србе да је Косово место где су се "родили национализам и српска нација“ .

"Слободан Милошевиц́ је идентификовао Косово као место рођења српске нације и инспирисао је свој народ заблудом да ту земљу треба ослободити и спасти“, рекао је Џонсон.

Каже да постоји велика сличност између катастрофалне грешке Милошевиц́а и онога што је руски председник рекао о Кијеву, пореклу руске религије, културе и цивилизације и његовим циљевима за Украјину.

Џонсон је говорио и о Хашком трибуналу и доказима против Русије.

"Када је у питању Међународни кривични суд, ово је њихов случај. То би требало да буде прикупљање доказа. Ако постоје докази о коришц́ењу илегалне муниције, касетних бомби или недозвољеног оружја, то ц́е морати да се реши у Холандији“, рекао је Џонсон.

Шта би Украјина добила уласком у НАТО, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА