Најновије

ПУТИН: Ускоро ћемо завршити уништавање војне инфраструктуре у Украјини

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће руска војска ускоро завршити све задатке по питању уништења војне инфраструктуре Украјине.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Према његовим речима, санкције против Русије су једнако тешке као објава рата, пренео је Спутњик.

Путин је назвао тешком одлуку о покретању специјалне војне операције у Украјини.

Председник Русије се данас састао са женама летачке посаде руских авиокомпанија, а током састанка му је постављено питање о циљевима специјалне операције у Украјини.

„То сам рекао на почетку операције и говорио пре него што је ова одлука донета. Тешка одлука, без икакве сумње”, рекао је Путин одговарајући на питање, преноси Танјуг.

Истакао је да је Русија покушала да реши конфликт у Украјини мирним путем и навео да је неопходно дозволити људима у Донбасу да говоре руски језик и живе мирно свој живот.

Он је казао да постоји много разних варијанти демилитаризације Украјине, које су на преговарачком столу са Кијевом и да се нада позитивној реакцији.

„Русија је одмах одреаговала на позив из Кијева нашим војницима у вези с Маријупољом, отворила је хуманитарни коридор, али они не пуштају људе”, истакао је Путин.

Руски председник је упозорио да уколико било која земља буде увела зону забрана летења над Украјином – Русија ће ту земљу сматрати учесницом конфликта.

Руски председник је такође рекао и да уколико Украјина настави да се понаша како се понаша – у питање ће доћи и украјинска државност.

„Сви људи који то не желе да разумеју, посебно руководство Кијева, морају да схвате да ако наставе да раде оно што раде, доводе у питање будућност украјинске државности. Ако до тога дође, то ће бити у потпуности на њиховој савести“, нагласио је Путин.

Зашто примирије није успело, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА