Најновије

ПУК ''АЗОВ'' НЕМА КУДА ДА ИЗАЂЕ: Мариупољ потпуно опкољен

Град Мариупољ у Донбасу је потпуно опкољен, почело је чишћење подручја, рекао је за РИА Новости заменик команданта батаљона Восток Народне милиције ДНР Александар Семјонов.

Пук Азов (Фото: Јутјуб)

'’Данас је Мариупољ потпуно опкољен, почело је чишћење појединих делова града“, рекао је он.

У време проглашења ДНР 2014. године, Мариупољ је са преко 450.000 становника био други по величини град у републици после Доњецка. Међутим, у јуну те године, украјинске снаге безбедности су повратиле контролу над градом и околином, а његова источна предграђа на обали Азовског мора постала су једно од најжршћих места сукоба у источној Украјини.Оредседник ДНР Денис Пушилин је 5. марта известио да оружане снаге републике стежу обруч око града.

Подсећамо, у Мариупољу се налази украјински пук '’Азов'’, који је састављен од екстремиста из Украјине, Русије, Белорусије и добровољаца из западних земаља. Народна милиција ДНР је претходних дана јављала да су припадници тог пука минирали све важне објекте у граду и да цивиле држе као таоце и не дозвољавају им излазак из града кроз хуманитарне коридоре. Такође је јуче јављено да су припадници '?Азова'’ пуцали на цивиле који су кренули према хуманитарном коридору.

Шта Америка жели да уради против Кине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА