Најновије

ФОРМИРА СЕ КОАЛИЦИЈА СНС-ССП? Јеремић о састанку Вучића и Ђиласа

Председник Народне странке Вук Јеремић оценио је данас да ће, ако председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић позитивно одговори на захтев председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, „де факто” бити створена „техничка коалиција СНС и С СП” и навео да Народна странка неће бити њен део.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Јеремић је на прес конференцији рекао и да Народна странка остаје отворена за разговор са свим политичким актерима који неће учествовати у, како каже, техничкој или правој коалицији са СНС.

Он је рекао и да је одлазак Ђиласа на састанак са Вучићем преурањен потез, али је за њега већи проблем, што је то, каже, једностран, самовољан потез упркос јасном противљењу већине коалиционих партнера.

Навео је и да се није чуо са Ђиласом после јучерашњег разговора са Вучићем.

Јеремић је рекао да грађани нису гласали да се Вучић и Ђилас договарају како и шта даље и да је индикативно што ГИК, каже, није завео више од 11 одсто гласова, додајући да се још увек не знају коначни резултати избора у Београду.

Навео је да свако може да иде приватно да разговара, али да он не би пристао на разговор док се не објаве коначни резултати и док се не конституише Скупштина града.

На питање да ли ће изаћи на поновљене изборе, Јеремић је рекао да ће, уколико избори буду расписани у складу са законом, коалиција „Уједињени за победу Београда” наступити у пуном саставу на поновљеним изборима.

На питање како ће функционисати у коалицији, ако опозиција формира већину, Јеремић је рекао да Народна странка неће „рушити мостове” и да ће учинити све да опстане јединство опозиције, али да не могу да подрже техничке коалиције са СНС за које грађани нису гласали.

На питање у вези са одласком Здравка Поноша из Народне странке, Јеремић није желео да коментарише Поношеву одлуку о напуштању странке, али је додао да је Народна странка у кампањи учинила све да подржи заједничког председничког кандидата, преноси Танјуг.

А шта каже Бошко Обрадовић на ову тему, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА