Најновије

ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ ПОМАЖЕ УКРАЈИНИ: Привредници позвани да учествују

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадез позвао је данас привреднике да се укључе у акцију ПКС којом се прикупља хуманитарна помоћ за становништво Украјине. "Када смо 30. марта покренули ову акцију већ смо имали добар одзив великих компанија као што су Еликсир, МК група, Нестле Адриатик, Јапан тобако. Покушавамо да допремо до што већег броја компанија, јер слике које стижу из Украјине никога не могу да оставе равнодушним", рекао је Чадеж за Танјуг.

Украјина и Србија (Фото: Амбасада Украјине у Београду)

Истакао је да је српска привреда много пута до сада показала да има добро срце, да зна шта је хуманост и потреба да се помогне ономе ко је у невољи.

Када је реч о томе која врста помоћи је потребна, Чадеж је навео да привредници на сајту Привредне коморе и у комуникацији са службеницима ПКС могу да добију све детаљне информације о томе.

"Ми у комуникацији са људима на терену добијамо информације о томе која је роба тренутно најнеопходнија. Привредници могу да донирају и у роби и у новцу", каже Чадеж.

Као хуманитарна помоћ се могу донирати конзервисана храна, односно риба, месо, поврће, затим тостиран хлеб и хлеб продужене свежине, храна за бебе у виду кашица и млека у праху, инстант нудле.

Такође и протеинске плочице, житарице, сушено воће, орашасти плодови, чоколадне табле и кеск, слани кондиторски производи, те топли напици, као што су чај, инстант кафа, затим тестенина и цереалије, вода, средства за личну хигијену, тоалете

папир, четкице за зубе, сапун, шампоин, лекови и медицинска средства. Може се донирати и новац који ће бити искоришћен за куповину намирница, лекова и средства за личну хигијену.

О сусрету папе и московског патријарха прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА