Најновије

КАДИРОВ О НАЦИСТИМА У МАРИУПОЉУ: ”Отпор је бескористан, плаше се да се предају, а не знају шта ће са рањеницима”

Више од хиљаду украјинских маринаца предало се у Мариупољу, саопштио је чеченски лидер Рамзан Кадиров.

Фото: РИА

- Међу њима има на стотине рањених. Ово је прави избор - написао је Кадиров на свом Телеграму.

Према његовим речима, украјинске групе разбијају се једна за другом, не знају шта да раде са рањеницима, не схватају куда да иду и шта даље да раде, „јер је отпор бескористан, а практично им није остало борбених снага“.

Он је додао да се боре само малобројне појединачне групе које се „из неког разлога плаше да изађу са белом заставом ка руским трупама“.

Кадиров је додао да се сада у „Азовстаљу“ налази око двеста рањеника који не могу да добију медицинску помоћ и истакао да би за њих било боље да прекину сукоб и врате се кући.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Зато је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Гранична служба Државног комитета за националну безбедност Киргизије известила је о пуцњави која се догодила на граници са Таџикистаном. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА