Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЧЕЧЕНИ ЛИКВИДИРАЈУ СТРАНЕ ДОБРОВОЉЦЕ: Поубијали своје одбегле сународнике?!

Специјалне снаге Росгвардије са снагама ЛНР нападају у рејону насеља Попаснаја. Овде делују јединице страних добровољаца на страни украјинске војске, укључујући ичкеријанске, грузијске и друге, саопштава предсседник Чеченије Рамзан Кадиров, објављујући одговарајући снимак из ратне зоне на свом Телеграм каналу.

Кадировци (Фото: РИА Новости)

„Чеченске специјалне снаге започеле су велики рад на елиминисању плаћеничких група у Луганској Народној Републици.

У њиховом саставу су такозвани ичкеријски, грузијски и други батаљони криминалаца.

Према речима мог драгог брата, Данила Мартинова, првог заменика шефа УФСВНГ за Чеченску Републику, главни фронт се одвијао у граду Попаснаја. У сукобима великих размера, наши борци показују јасну предност.

Да би одржало нарушени морал плаћеника, украјинско руководство је принуђено да их масовно пумпа дрогом. Али, као што пракса показује, овај приступ се јасно дискредитовао, као и њихове друге осредње тактике.

Наши борци су присебни, расположени и спремни су да већ сада напредују ка Кијеву. Ако их нешто опија, то је само пријатна слутња ране победе над националистичким злим духовима. Навијајте за наше!”, написао је Кадиров у коментару.

Уколико се истрагом потврди да су међу погинулим страним добровољцима ичкеријски борци, то значи да је чеченска јединица Росгвардије водила борбу против својих одметнутих сународника.

Да подсетимо, током Првог чеченског рата је настала самопроглашена Чеченска Република Ичкерија на територији Северног Кавказа, и имала је техничку независност од 1991. до 1999. године. У почетку је ову самопроглашену републику водио Џохар Дудајев, а после његове погибије вођство је преузео светски познати терориста Шамил Басајев, који је касније такође ликвидиран.

Склапањем мира између руског председника Владимира Путина и председника Чеченије Ахмата-Хаџи Кадирова, оца данашњег лидера Чеченије Рамзана Кадирова, Русија враћа суверенитет над овом севернокавкаском републиком.

Присталице самопроглашене Републике Ичкерије су после тога напустиле територију Русије, а највећа дијаспора им је у Кијеву и Бечу. У Кијеву се налази и тзв. Влада Чеченске Републике Ичкерије у изгнанству.

Доказ о припреми за хемијски напад у Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА