Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БРАНИЛИ СЕ ДО ПОСЛЕДЊЕГ, АЛИ НИСУ УСПЕЛИ: Борци ДНР објавили снимке велике победе

Одељење народне милиције ДНР приказује снимке са ратишта код Доњецка где се јединице Оружаних снага Украјине, које од 2015. године исцрпљујуће гранатирају престоницу Републике, терају из Маринке.

Фото: Јутјуб

Некадашњи пункт Оружаних снага Украјине на аутопуту Запорожје од 2015. године постао је практично утврђени рејон, али се последњих дана претворио у задимљену линију фронта.

Официр војног корпуса показује добро опремљено ватрено место митраљезаца Оружаних снага Украјине, такозвану оклопну капу, чија амбразура иде право у стамбени сектор Александровке (село у Доњецку).

Лешеве „браће“ традиционално бацају приликом повлачења.

Снимци из ваздуха показују простране и добро опремљене положаје Украјинаца.

„Овде су ћелије на сваких 25-30 метара, у свакој су биле РПГ-ове, патроне, гранате. Односно, при повлачењу су се бранили до последњег. Али нису успели. Поразили смо их“, мирно и чак некако лежерно каже борац Армије ДНР са позивним знаком „Саних“. Колико концентрисаног труда и воље стоји иза ове кратке фразе, може се само нагађати.

После масовне предаје украјинске морске пешадије у Металуршком комбинату "Иљич" у Маријупољу у тунелима под челичаном "Азовстаља" остали су још војници и официри националистичких украјинских батаљона и страни плаћеници. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА