Најновије

АМЕРИЧКА ШТАМПА ПОТВРДИЛА: Украјина користи забрањено оружје

Амерички лист Њујорк тајмс пише да кијевске снаге употребљавају касетну муницију током гранатирања насеља.

Украјинска војска (Илустрација: Министарство одбране Украјине)

Новинари листа су пронашли фрагменте ракете са сличном опремом у селу Гусаровка у Харковској области, које су до краја марта контролисале руске снаге.

„Гранатирање једне фарме у Гусаровки је оно што се чини као први верификовани случај употребе касетне муниције од стране украјинских снага од почетка руске инвазије 24. фебруара“, наводи се у чланку.

Према писању америчког листа, гранатирање Гусаровке касетном муницијом из вишецевног ракетног система Ураган догодило се 6. или 7. марта.

„У том нападу на Гусаровку, село окружено житним пољима и гасоводима, нико није страдао. Иако су најмање две особе погинуле када су украјинске трупе гранатирале Гусаривку већи део месеца, гађајући руске снаге“, наводи се у чланку.

Према писању Њујорк тајмса, око 400 људи од више од хиљаду људи који су тамо живели пре избијања непријатељстава остали су у селу, које се налази у близини града Изјума.

Лист тврди да је 8. априла проверио употребу ракете са противтенковским минама од стране руске стране током гранатирања украјинског насеља Безруки у близини Харкова.

Како је руска војска спасила украјинску војску од глади, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА