Најновије

ТО ЋЕ БИТИ КРАЈ НАЦИСТИМА: "Речено им је, али нико се није предао. То је била последња понуда"

Руско министарство одбране објавило је да се у Украјини бори 6.824 странаца из 63 земље.

Фото: РИА

Према подацима тог министарства, 1.035 страних плаћеника је “уништено”, док је неколико хиљада њих остало и бори се на страни Володимира Зеленског. Такође, 400 страних бораца је у Маириупољу где, како наводи руско министарство, националисти и неонацистички борци одбијају да се предају.

Према објављеним подацима, највише страних бораца који ратују у Украјини је из Пољске и то њих 1.717, док је око 1.500 дошло из САД, Канаде и Румуније. Око 300 је дошло из Велике Британије и Грузије, док је 193 стигло с територије Сирије која је под контролом Турске.

Портпарол руског министарства одбране, генерал Игор Конашенков, рекао је да је 1.035 страних бораца страдало од стране руске војске, а да је њих 912 побегло из Украјине, што значи да је 4.877 активних “случајева” страних бораца на територији Кијева, Харкова, Одесе, Николаева и Мариупоља.

"Већина долази из европских земаља, као и из Канаде”, рекао је руски генерал који је додао да је руска војска пресрела њихову комуникацију која се одвијала на шест различитих језика.

Такође, руски генерал наводи и да је војска Русије понудила свим страним плаћеницима који се боре у околини железаре Азовстал да положе оружје и да се предају као и да је то била последња понуда. “Речено им је да им је живот загарантован, ако се предају” додао је Конашенков.

“Али, ни једна таква предаја није забележена, а пуцњава око Азовстала се и даље чује. У случају даљег отпора, сви ће бити уништени”, закључио је он, а преноси Раша тудеј.

Велика група украјинских милитаната – њих до 400 - покушала је да се пробије са стране луке Мариупоља до металуршког комбината „Азовстаљ“ у којем су опкољени остаци регуларне украјинске армије и нацистичког пука „Азов“. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА