Најновије

УБИЈЕН ЧУВЕНИ ПРИПАДНИК ''АЗОВА'': Зеленски га недавно показао свету (ВИДЕО)

„Грк Михаил“ из екстремистичког пука „Азов“, који је говорио пред грчким парламентом после обраћања украјинског председника Владимира Зеленског, убијен је у Мариупољу, јавио је ТВ канал Skai.

Азов (Фото: Јутјуб)

„Према информацијама, милитант ’Азова'’ је погинуо у борбама у Мариупољу“, пренео је ТВ канал.

Није прецизирано одакле је добијена информација.

Грчки медији напомињу да нико са сигурношћу не зна шта се догодило са "Грком Михаилом" и да нема доказа о његовој смрти.

Два милитанта грчког порекла из украјинског националистичког пука '’Азов'’ појавила су се пред грчким парламентом заједно са Владимиром Зеленским, што је изазвало политички скандал. Говору Зеленског присуствовали су грчки премијер Киријакос Мицотакис, председница Катерина Сакеларопулу, министри и украјински амбасадор у Атини.

Зеленског је позвао да говори премијер Грчке. Зеленски је у свој говор укључио и видео-снимак са апелом двојице бораца из Мариупоља – „двојице Украјинаца грчког порекла“. Један од говорника се представио као Михаил.

Све странке осудиле су наступ екстремиста пред грчким парламентом, бивши премијер Грчке, лидер највеће опозиционе партије СИРИЗА – Прогресивни савез Алексис Ципрас назвао је тај чин „историјском срамотом“.

Грчка влада је накнадно изјавила да сматра да је обраћање нациста из '’Азова'’ грчком парламенту '’погрешно'’, али сматра да је нечувено користити ову грешку да се „оправда руска инвазија“.

Велики успех војске ДНР у Мариупољу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА